Schumacher már most alig várja a következő szezont

Sérülés nélkül úszta meg az Abu Dhabi Nagydíj első körében elszenvedett balesetét a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher.


Sérülés nélkül úszta meg az Abu Dhabi Nagydíj első körében elszenvedett balesetét a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher.

A Mercedes GP versenyzője közvetlenül a rajt után, az 5-ös kanyarban csúszott meg, majd pördült meg a pálya közepén, és az érkező Vitantonio Liuzzi már nem tudta elkerülni az ütközést.

Az olasz versenyzője Force Indiája felugratott Schumacher versenygépére, ám szerencsére mind ő, mind a hétszeres világbajnok sérülés nélkül úszta meg az incidenst.

“A pilótafülkéből még félelmetesebb volt. Ahogy a forgalommal szembe fordultam, gyakorlatilag egy rámpa lettem az érkező srácoknak. Szerencsére a biztonsági szint nagyon magas és nem történt semmi” – mondta Schumacher, majd hozzátette, az ő hibája volt a baleset.

“Egy pillanatra azt hittem, összeütköztem valamikivel, de azt hiszem, az én hibám volt.”

“Rendben vagyok, nem szenvedett ütést egyik testrészem se, persze el kellett mennem az orvosi központba elővigyázatosságból. Elhagytam az ideális ívet, megpördültem. A koszos aszfalt miatt az autó hátulja egyszerűen kitört.”

A német versenyző elmondta, csalódott, hiszen szeretett volna jó eredményt elérni az év utolsó versenyén, ám már most alig várja a következő évet.

“Kár érte, hiszen természetesen szerettem volna pozitív eredményekkel zárni a szezont, de már most alig várom a jövő évet. Szeretnék köszönetet mondani az egész csapatnak a kemény munkáért.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!