Friss hírek

Schumacher: Más beszélni az F1-es újdonságokról, és más érezni őket

Mick Schumacher, a Haas újonc versenyzője úgy érzi, rengeteget tanult az első Forma-1-es versenyhétvégén – elárulta, számított néhány újdonságra, azonban megtapasztalni egészen más érzés volt.

Schumacher a Forma-2-ből került a száguldó cirkusz mezőnyébe, így számított rá, hogy kihívást jelent majd számára néhány dolog az F1-es autókkal kapcsolatban, ám megtapasztalni egészen más érzés volt számára. 

„Összességében rengeteg új dolgot tanultam, és ezek elő is jöttek a megbeszéléseken. De mindig más róla beszélni és más érezni” – mondta a német. 

Hirdetés
 

„Van sok dolog, amit a gumikról tanultam, valószínűleg ez a legnagyobb újdonság számomra. De az is, hogy mennyi leszorítóerőt veszítünk a rajtnál. Ez 100 százalékról 20 százalékra csökken abban a pillanatban, amikor a kanyarhoz érsz.”

Schumacher a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon a 16. helyen végzett, míg csapattársa, Nikita Mazepin az első körben feladni kényszerült a futamot, miután kicsúszott és összetörte a Haas versenygépét. 

A csapatfőnök, Günther Steiner elmondta, egyelőre tanulási fázisban vannak a versenyzők, és a jövőben azt szeretnék, hogy minél többet körözzenek, ezzel minél több tapasztalatot szerezzenek a pilóták – az autó teljesítményét illetően javulás nem várható. 

„Tudtuk, hogy a csapat és az autó teljesítménye milyen lesz. Szóval nem voltak nagy elvárásaink, legalábbis eredmények szempontjából” – mondta a csapatfőnök. 

„Azt hiszem, a két pilóta jó munkát végzett a hétvége során – nyilván Nikita kicsúszott és megsérült az autó, és Mick is megpörgött egyszer. De az egész hétvége egy tanulási fázisvolt számukra. Annyi kört kell megtennünk, amennyit csak tudunk, és akkor rendben lesznek a dolgok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!