Schumacher még lát esélyt a bajnoki címre - F1VILÁG.HU

Schumacher még lát esélyt a bajnoki címre

HIRDETÉS

Michael Schumacher továbbra is úgy gondolja, hogy még minden esélye megvan a bajnoki cím megszerzésére az idei szezonban, jóllehet csapata eddig nem tudta felvenni a versenyt legnagyobb riválisaival.


Michael Schumacher továbbra is úgy gondolja, hogy még minden esélye megvan a bajnoki cím megszerzésére az idei szezonban, jóllehet csapata eddig nem tudta felvenni a versenyt legnagyobb riválisaival.

A Mercedes azonban egy átfogó javítócsomaggal készül az európai szezon nyitóállomásának helyet adó Spanyol Nagydíjra, melytől a vezetőség komoly előrelépést remél.

Schumacher is magabiztosan várja a folytatást, teljes mértékben megbízik csapatában, és a folyamatosan érkező újításokban, amik véleménye szerint is lehetővé teszik számukra, hogy harcba szálljanak ellenfeleikkel a bajnoki címért vívott küzdelemben.

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e Fernando Alonsóval abban, hogy még eséllyel pályázik a vb-cím megszerzésére, a német versenyző így felelt: „Valóban úgy gondolom, hogy van még esélyem megszerezni a bajnoki címet.”

„Ha megnézzük a pontrendszert, akkor láthatjuk, hogy bármi lehetséges. Fernando az elmúlt versenyen kiesett, és ez bármelyikünkkel előfordulhat a szezon hátralévő részében.”

„Én is kiestem Malajziában, és egy ponton a többi éllovast is eléri a balszerencse. Szóval, ha elég gyorsan tudunk fejleszteni, akkor semmi okunk nincs arra, hogy azt feltételezzük, hogy nem tudunk harcba szállni a bajnoki címért.”

„Még nagyon hosszú a szezon, korai fázisban vagyunk, és mindannyian tisztában vagyunk a fejlesztés mértékével. Hatalmas potenciál van még az autónkban, így semmi okunk nincsen azt gondolni, hogy Nico (Rosberg), és jómagam számára véget ért volna a szezon.”

A hétszeres világbajnok azt is elmondta, hogy nem csalódott az első három futamon mutatott teljesítménye miatt, jóllehet a legtöbben jóval többet vártak tőle visszatérő évében a Forma-1-ben.

„Ami az eredményeket illeti, nem olyan jók, mint arra sokan számítottak, és őszintén bevallom, hogy magam is jobban szerettem volna, ha jobb eredményeket érek el, azonban nagyon szoros a küzdelem, hatalmas a versengés” – folytatta Schumacher.

Hirdetés

„Teljesen természetes, hogy médiából nem kapsz ugyanolyan pozitív visszajelzéseket, de tudom, hogy mit csinálok, és merre tartok, így semmi okom nincsen arra, hogy csalódott legyek. Továbbra is boldog vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!