Friss hírek

Schumacher még nem találta meg régi önmagát

Michael Schumacher nem aggódik amiatt, hogy eddig rendre kikapott csapattársától a hétvége folyamán, mert tisztában volt azzal, hogy időbe telik majd, míg felveszi a ritmust.


Michael Schumacher nem aggódik amiatt, hogy eddig rendre kikapott csapattársától a hétvége folyamán, mert tisztában volt azzal, hogy időbe telik majd, míg felveszi a ritmust.

A hétszeres világbajnok három év kihagyás után tért vissza a Forma-1-be, ahol azóta rengeteg minden megváltozott, így elmondása szerint olyan az idei év számára, mintha csak most kezdené meg versenyzői karrierjét a királykategóriában.

Schumacher a hetedik helyről vághat neki a vasárnapi versenynek, miután két hellyel hátrébb végzett, mint csapattársa, Nico Rosberg, és ideje majd’ másfél másodperccel volt lassabb a pole pozíciós időnél.

A 41 éves pilóta bevallotta, hogy még időre van szüksége, hogy felvegye a ritmust, de úgy érzi, ezzel nem lesz probléma, és minden a legnagyobb rendben lesz visszatérő évében.

„Több oka van annak, hogy még nem vagyok a topon, de az egyik abszolút triviális: ismét fel kell vennem a ritmust” – mondta Schumacher a riportereknek Bahreinben. „Bár lassan, de biztosan fejlődök, és hatalmas a kihívás, ami nagyon jó dolog.”

„Azonban még időre van szükségem, hogy felvegyem a ritmust, finomítsak mindenen, az autót olyan állapotba hozzam, ami nekem a legjobban megfelel. A lehető legjobban kell használni a rendelkezésedre álló dolgokat.”

Schumacher azt is elmondta, hogy már első tesztjén érezte Valenciában, hogy nem lesz egyszerű számára a visszatérés, de biztos abban, hogy szépen lassan felzárkózik az élen állókhoz, és harcba szállhat a győzelmekért.

„Már említettem az első tesztemen, hogy úgy érzem, mintha ismét elölről kezdeném a versenyzői karrierem a Forma-1-ben. Valenciában az első kör egy kissé sokkolt, de egyre jobban éreztem magam, olyan volt, mint 1991-ben” – magyarázta.

„És ’91-ben is a hetedik helyen végeztem az első időmérő edzésemen, szóval itt állunk.”

A német versenyző úgy gondolja, hogy a pontszerző helyekre jó lehet a vasárnapi versenyen, ám nem biztos, hogy fel fog tudni állni a dobogóra, ugyanis hihetetlen erősek az ellenfelek.

„Nem azt mondom, hogy nincs esély rá (a dobogóra), de nagyon nehéz lesz” – mondta Michael, aki szerint nagyon érdekes lesz a rajt a nehéz autókkal.

„Úgy gondolom, hogy az első kanyar nagyon érdekes lesz. Ezekkel a nehéz autókkal még nincs olyan nagy tapasztalatuk a versenyzőknek, ezért érdekes dolgok lehetnek majd a rajtnál. Már alig várom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!