Schumacher megkapja, amire visszatérése óta vágyik

Michael Schumacher esélyei jócskán nőttek, miután a Pirelli vezetése elárulta, hogy megerősítette első abroncsait, amikre elég sok panasz érkezett a versenyzőktől a szezonzáró utáni teszten Abu Dhabiban.Michael Schumacher esélyei jócskán nőttek, miután az idei évtől egyedüli gumiszállítóként tevékenykedő Pirelli vezetése elárulta, hogy megerősítette első abroncsait, amikre elég sok panasz érkezett a versenyzőktől a szezonzáró utáni teszten Abu Dhabiban.

A Forma-1 hétszeres világbajnoka egyike volt azon versenyzőknek, akik sokat panaszkodtak a tavalyi évben a Bridgestone gyenge első gumijai miatt, amik a Mercedes vezetése szerint nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Schumacher nem úgy teljesített visszatérő évében, ahogyan szeretett volna.

A Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery azonban az Autosportnak megerősítette, hogy módosítottak első abroncsaik szerkezetén, hogy azok erősebbek, tartósabbak legyenek az idei szezonban.

„Arra kértek bennünket, hogy egy kicsit erősítsünk az első abroncsokon, amit meg is tettünk” – mondta a szakember, miután az olasz beszállító a héten befejezte utolsó privát tesztprogramját éles bemutatkozása előtt Abu Dhabiban.

„A folyamat során talán egy kicsit elhanyagoltuk a hátsó gumikat, amit meg is éreztünk a teszt során, azonban ezen is javítottunk már a hátralévő teszteken, így minden a lehető legnagyobb rendben van a felkészüléssel.”

„Az volt a kérés, hogy próbáljunk meg erősíteni az első gumikon, hogy még precízebb visszajelzéseket adjanak a versenyzőknek, mikor kanyarodnak, és jobban érezzék, mi is történik valójában.”

„Úgy érezzük, hogy ezt sikeresen megtettük, és már befejeztük a munkát a hátsó gumikon, így majd meglátjuk, hogy miként működnek azok egy olyan autón, ami már a mi abroncsaink köré lett tervezve és építve.”

Hembery azt is elárulta, hogy áprilisban Isztanbulban, májusban pedig Barcelonában teljesít majd privát tesztet a Pirelli, továbbá Monza, Spa, Bahrein és Abu Dhabi is azon helyszínek között van, ahova nem kizárt, hogy az idei szezon során elutaznak tesztelni az új gumikat.

A Pirelli vezetése természetesen már izgatottan várja a február elsején megkezdődő hivatalos tesztidőszakot, mikor a csapatok első ízben próbálhatják ki élesben az új gumikat idei autóikon, ami mind nekik, mind a beszállítónak érdekes és hasznos lesz.

A szakember hozzátette, hogy amennyiben probléma lépne fel, és a csapatok valamint a versenyzők nincsenek mindennel megelégedve, akkor akár egy-egy kollektív tesztet is engedélyezhet az FIA a résztvevőknek a szezon közben.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!