Schumacher: Meglátjuk, hány autó éli túl a futamot - F1VILÁG.HU

Schumacher: Meglátjuk, hány autó éli túl a futamot

HIRDETÉS
A Haas Forma-1-es pilótája szerint Bakuban a szokásosnál is jobban delfineznek az autók, ebből fakadóan a futamon számos kiesésre számíthatunk. A pénteki műszaki hibáját is a pattogás okozta.
JEDDAH STREET CIRCUIT, SAUDI ARABIA - MARCH 26: Mick Schumacher, Haas F1 Team during the Saudi Arabian GP at Jeddah Street Circuit on Saturday March 26, 2022 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Mick Schumacher elmondása alapján a Forma-1-es Azeri Nagydíj első szabadedzésén tapasztalt hűtővíz-szivárgását a nagy tempónál jelentkező extrém delfinezés okozta, ami a későbbiekben is problémákat fog okozni. A fiatal német pilóta rögtön az első egyórás gyakorlás elején kénytelen volt a pálya szélén leparkolni, miután műszaki hibát tapasztalt az autóján. A lassított felvételeken szemmel látható volt, ahogy az autó jobb oldaldobozának alja felől jelentős mennyiségű hűtővíz szivárgott ki a rendszerből. A pilóta az alábbi szavakkal írta le a hibát.

„Semmi előjele nem volt. Eddig azt sikerült kiderítenünk, hogy az erőteljes pattogás okozta, amit az első körben tapasztaltam. Ez eltörte a bilincset és kifolyt a víz” – emlékezett vissza Schumacher, aki így kénytelen volt kihagyni az FP1-et.

A Haas pilótája szerint a jövő évi futam előtt tanácsos lenne újraaszfaltozni a pálya nyomvonalát, mert ezek az autók elképesztő módon pattognak az egyenetlen felületű, de gyors vonalvezetésen.

„Ez az első alkalom, hogy fizikailag éreztem a delfinezés hatását. A testtel és az autóval sem bánik kesztyűs kézzel. Ha máskor is ide jövünk, akkor érdemes lenne elgondolkodni az újraaszfaltozáson. Meglátjuk, hány autó éli túl a futamot.”

Günther Steiner csapatfőnök hozzátette, kevés híján a Haas másik pilótája, Kevin Magnussen is hasonlóan járt a szivárgással.

„Az FP1 rosszul kezdődött Mick autójának vízszivárgása miatt, ami nem egy jó dolog egy utcai pályán. Valami furcsa dolog történt, és szerencsések vagyunk, hogy Kevin nem járt hasonlóan. Ő is közel járt hozzá, de az FP2-re kijavítottuk a hibát.”

A pénteki edzésnapot a Haas a mezőny végén zárta, csak Williamseket sikerült maguk mögé utasítaniuk.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!