Schumacher: Minden az autón múlik

Michael Schumacher úgy gondolja, hogy csak abban az esetben érhet el komolyabb sikereket utolsó versenyein a Forma-1-ben, ha a Mercedes képes lesz javítani autója teljesítményén, és működésre tudja bírni legújabb fejlesztéseit.


Michael Schumacher úgy gondolja, hogy csak abban az esetben érhet el komolyabb sikereket utolsó versenyein a Forma-1-ben, ha a Mercedes képes lesz javítani autója teljesítményén, és működésre tudja bírni legújabb fejlesztéseit.

A hétszeres világbajnok mindössze egyetlen dobogós helyezést szerzett visszatérése óta még Valenciában, öt futammal azután, hogy csapattársa, Nico Rosberg megnyerte a Kínai Nagydíjat, ráadásul a Mercedes csak 44 pontot szerzett az elmúlt versenyeken, ami igen sovány a többi élcsapathoz képest.

„Minden azon múlik, hogy sikerül-e nagyobb lépést tennünk előre és tudunk-e javítani az autó teljesítményén” – mondta Schumacher a riportereknek Koreában.

„Az elmúlt versenyeken tudtuk, hogy a jelenlegi teljesítményünkkel csak abban az esetben tudunk elérni sikereket, ha szerencsénk van, azonban a szerencsére nem alapozhatunk. Továbbra is igen keményen dolgozunk az autónk fejlesztésén, bízva abban, hogy javulni tudunk. Azonban az a legnagyobb kérdés, hogy milyen mértékben.”

Schumacher azt is elmondta, hogy teljesen más gondolatok járnak most a fejében, mint első visszavonulása előtt.

„Abban az időben, 2006-ban a bajnoki címért harcoltam, és csak két futammal a vége előtt szálltak el az esélyeim, mikor kiestem Japánban” – magyarázta a német versenyző. „Nem hiszem, hogy most közel lennék ehhez, szóval teljesen más gondolatok járnak a fejemben.”

Ami pedig a hétvégi Koreai Nagydíjat illeti, Michael bízik abban, hogy elég erősek lesznek ahhoz, hogy a Q3-as helyezésekért harcolhassanak a szombati időmérőn, jóllehet a múlt hétvégén igencsak gyengén szerepeltek a kvalifikáción Japánban.

„Ami a pálya karakterisztikáját illeti, jónak kellene lennünk” – folytatta. „Azt nem tudom, hogy ez pontosan mit jelent, de az első tízben kellene lennünk az időmérőn, aztán pedig majd meglátjuk.”

„Ha a versenytempónkat nézzük Japánban, akkor nem volt olyan rossz. Nem tűntünk olyan jónak az időmérőn, azonban a versenyen az én személyes leggyorsabb köridőm nem volt olyan távol a leggyorsabbtól.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS