Friss hírek

Schumacher: Nagy csalódás a 3. szabadedzés után

Mick Schumacher, a Haas F1-es versenyzője kissé bosszús a Stájer Nagydíj időmérőjét követően, miután nem sikerült a várakozásoknak megfelelő tempót diktálniuk.

A 3. szabadedzés jól sikerült a Haas és Mick Schumacher számára, miután a 16. helyen álltak, és csupán 1 tizedmásodperc volt a hátrányuk George Russellhez és Kimi Räikkönenhez képest, ám az időmérő kevésbé volt pozitív számukra. 

A Haas ezúttal is a rajtrács utolsó sorát foglalhatja el: Schumacher a 19., Nikita Mazepin a 20. pozícióból kezdheti meg a vasárnapi versenyt. 

„Az utolsó próbálkozásomnál túl nagy volt a sebesség az első kanyarban, aztán ennek nagy hatása volt az eredményre” – mérgelődött a német, akinek így utolsó mért körét meg kellett szakítania. 

„Ez bosszantó, mert a tempó nagyon jó volt ezen a hétvégén. Közel voltunk George-hoz [Russell] és Kimihez [Räikkönen], de az időmérőn nem tudtunk tovább javulni” – folytatta a német. 

A Haas egyébként meglehetősen nagy hátránnyal végzett a többiek mögött: Kimi Räikkönen a 18. helyen 6 tizedmásodperccel előzi meg őket, ami a csapatfőnök számára is meglepő volt. 

„Ez egy kicsit meglepő” – mondta Günther Steiner. „Ez nem ad elégedettségre okot, hogy ennyire lemaradtunk, még akkor sem, ha Mick nem tudott jó kört teljesíteni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!