Schumacher: Nem a határon autóztam - F1VILÁG.HU

Schumacher: Nem a határon autóztam

Megtette a Haasszal első Forma-1-es kilométereit Mick Schumacher. A csapatnál jövőre bemutatkozó 21 éves német versenyző az első szabadedzésen vezethetett.

Bár korábban az Alfa Romeo egyik autójával már az Eifel Nagydíjon debütálhatott volna az F1-es mezőnyben a friss Forma-2-es bajnok, az akkori időjárási körülmények ezt nem tették lehetővé, hiszen a nürburgringi első edzést elmosta az eső.

Az Abu Dhabi Nagydíj első tréningjén azonban 23 kört megtéve, 1:41,235-es idővel a 18. helyen végző Schumacher három másodperccel zárt csapattársa, Pietro Fittipaldi előtt.

 

„Különböző programon voltunk, ennek köszönhető a nagy differencia kettőnk között” – magyarázta Schumacher.

A gyakorlást lágy gumikon kezdő német számára ugyanakkor nem ment minden gördülékenyen, hiszen az első pályára hajtását követően a kör végén a boxutcába kellett hajtania.

„A kesztyűmben lévő szenzor elszabadult, nem akartam menet közben kidobni, ezért inkább visszajöttem a szerelőimhez.”

Schumacher Nicholas Latifitől mindössze két tizedmásodpercet kapott, ő inkább a kockázatmentes vezetést választotta.

„Ezt a különbséget nem találtam a másfél óra alatt. A csapat kérése az volt, hogy hozzam vissza egyben az autót, ezért észszerűbb volt 99%-ot vállalnom, mint 101%-on teljesítenem” – fogalmazott debütálása után a Haas jövő évi versenyzője.

„Néha azért muszáj feszegetned a határt! Volt egy pillanat, épp a lágy keverékeken autóztam, amikor az első abroncsok már nem voltak olyan jók, mint a hátsók, viszont az egyes kanyarban én mégis megpróbáltam 10km/h-val magasabb sebességet bevinni. Később is volt egy pillanatom, ekkor pedig valamit kipróbáltam a vezetési stílusomban.”

A jövő évi csapatával először hivatalos nagydíj-szabadedzést teljesítő német elmondta, az új légkör rengeteg változást hoz számára.

„Örülök, hogy biztosan tudom, jövőre is itt vezetek. Teljesen önmagam lehetek, magammal hozhatom az első benyomásaimat és nyíltan megoszthatom őket. Nyitottabbnak kell lennem, ami korábban nem volt jellemző rám” – tekintett előre a fiatal tehetség.

„Jól aludtam, nem volt telihold” – viccelődött arra vonatkozóan, hogy a nagy premier előtt mennyire volt ideges.

Arra a kérdésre, ami a jövő heti fiatal versenyzők számára kiírt tesztnapra utalt, így felelt:

„A kormánykereket megismertem, keddig pedig a csapattal leszek, részt fogok venni a megbeszéléseken, hogy minél jobban megismerjem őket. A tesztnapig a szerepem az lesz, hogy szurkoljak a srácoknak” – zárta gondolatait Schumacher.

A pénteki edzés további érdekessége a német szempontjából, hogy nem az általa választott 47-es, hanem a Haas hivatalos tesztpilótái számára fenntartott 50-es rajtszámmal hajthatott a pályára.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!