Schumacher nem aggódik a nyaka miatt - F1VILÁG.HU

Schumacher nem aggódik a nyaka miatt

HIRDETÉS

Michael Schumacher úgy érzi, mintha egy percet sem töltött volna távol a pilótafülkétől, miután a múlt héten sikeres teljesítette háromnapos tesztprogramját egy GP2-es versenygéppel Jerezben.

Michael Schumacher úgy érzi, mintha egy percet sem töltött volna távol a pilótafülkétől, miután a múlt héten sikeres teljesítette háromnapos tesztprogramját egy GP2-es versenygéppel Jerezben.

A hétszeres világbajnok a tavalyi évben már közel állt ahhoz, hogy visszatérjen a Forma-1-be, ugyanis az volt a terv, hogy ő ugrik be a sérült Felipe Massa helyére a Ferrarihoz az utolsó versenyekre, ám visszavonulót kellett fújnia nyakproblémái miatt.

Schumacher egy évvel ezelőtt szenvedett súlyos motorbalesetet, melyben komolyan megsérült nyaka, ami a folyamatos kezelés ellenére sem jött rendbe fél év alatt.

A német pilóta részben ezért is tesztelt a múlt héten, ám elmondta, hogy már minden a legnagyobb rendben.

“A balesetem utóhatásait már rég nem érzem, ezért is voltam biztos abban, hogy ez nem fog további problémát okozni számomra. Már egy éve történt a dolog, és az egész már a múlté” – mondta Michael saját weboldalán.

“December óta nagyon óvatosan készülök fizikailag, és hihetetlenül frissnek és fittnek érzem magam. Ez volt az egyik oka annak, hogy ilyen jól éreztem magam az autóban Jerezben. Azonban a Forma-1 egy teljesen más dolog, az erőhatások nagyobbak, nem összehasonlíthatóak.”

“Ezért is várom már annyira a februári tesztelést. A régi érzések csak akkor fognak teljesen visszatérni. Már alig várom, hogy pályára gördülhessek az új versenygéppel” – folytatta Schumacher, aki elégedett nyugtázta a múlt heti tesztet.

“A múlt heti teszt jobban sikerült, mint arra számítottam. Egy kicsit hátráltatott minket az időjárás az első két napon, azonban az utolsó remek volt, slick gumikon tudtuk szimulálni a versenyt. Azonnal kényelmesen és magabiztosan éreztem magam a pilótafülkében, mintha soha nem hagytam volna azt el.”

Schumacher úgy érzi, kellett neki a három év szünet, mert sokkal motiváltabbnak érzi magát, mint utolsó aktív éveiben, így már alig várja, hogy megkezdje a tesztelést és a bajnokságot.

“Visszavonulásom után, 2006 végén teljesen boldog voltam, megkönnyebbülve, és szabadnak éreztem magam” – mondta. “Élveztem azt az érzést, mert az utolsó két aktív évem nagyon sokat kivett belőlem, nem a versenyzés, amit mindig is imádtam, hanem a rivaldafénnyel járó dolgok.”

Hirdetés

“Jó volt egy kicsit nyugodtan élni az elmúlt három évben, ami lehetőséget adott arra is, hogy feltöltsem lemerült elemeimet. Az energiám most teljesen visszatért. Éreztem, ahogy az a bizsergés visszajön, és hogy mennyire motivált vagyok, mert már alig várom az idei küzdelmet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!