Szahíri Nagydíj

Schumacher nem az a pánikolós fajta

Schumacher nem az a pánikolós fajta

A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn elmondta, hogy Michael Schumacher nem adta fel, és továbbra is minden erejével azon van, hogy visszatérjen a mezőny élére, jóllehet a vártnál gyengébben kezdte az idei évet.


A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn elmondta, hogy Michael Schumacher nem adta fel, és továbbra is minden erejével azon van, hogy visszatérjen a mezőny élére, jóllehet a vártnál gyengébben kezdte az idei évet.

A hétszeres világbajnok három év kihagyás után tért vissza az F1-be, ám az első négy futamon képtelen volt felvenni a harcot csapattársával, Nico Rosberggel, aki jelenleg negyven ponttal előzi meg a bajnokságban.

Brawn azonban mindenkit figyelmeztetett, hogy óriási hiba lenne leírni Schumachert, akinek esze ágában sincs bedobni a törölközőt, és továbbra is keményen dolgozik azon, hogy előrébb kerüljön.

„Michael mindenre elszánt, és ki van éhezve a sikerre” – nyilatkozta a csapatvezető a Sun-nak. „Mindig is kritikus volt önmagával szemben. Hihetetlenül elhivatott és versenyképes, de emellett nagyon összeszedett.”

„Nem egy olyan fajta, aki pánikba esik, mikor a dolgok nem úgy mennek, ahogy azt szeretné. Megvizsgálja a helyzetet, és megfelelően reagál a történtekre. Az elmúlt versenye nem volt túlságosan eredményes Sanghajban, de már megtaláltuk az okát, és tanultunk belőle.”

„Most az a dolgunk, hogy mindent összerakjunk, és minden adott legyen ahhoz számára, hogy jól teljesíthessen Barcelonában. Tapasztalata nagy segítség a csapat számára, és igazából komoly kihívás normálisan kezelni a csapaton belül, hiszen ő egy igazi ikon.”

A Mercedes vezetése a múlt héten már megerősítette, hogy egy átfogó javítócsomaggal készül az európai szezon első állomásának helyet adó Spanyol Nagydíjra, ahol már egy nagyobb tengelytávú, így jobb súlyeloszlású autóval fog rajthoz állni.

Brawn a hét elején azt is elárulta, hogy Schumacher visszatér ahhoz a karosszériához, amit a téli tesztek során használt, ami reményeik szerint szintén segíthet majd abban, hogy megtalálja régi önmagát.

Eközben a sportág többszörös világbajnoka, Niki Lauda elmondta, hogy véleménye szerint csakis Schumacheren múlik, milyen eredményeket tud elérni visszatérő évében, mert számára teljesen egyértelmű, hogy változtatnia kell vezetési stílusán.

„Amilyen gyorsan csak lehet, változtatnia kell vezetési stílusán” – mondta az osztrák a Blick-nek. „Az új Forma-1, a korábbinál jóval keskenyebb első gumikkal bizonyára meglepte, míg Rosbergnek nem voltak problémái, és remek munkát végez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!