Schumacher: Nem bántam meg, hogy visszatértem - F1VILÁG.HU

Schumacher: Nem bántam meg, hogy visszatértem

HIRDETÉS

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher egy pillanatra sem bánta meg, hogy 2009 végén úgy döntött, háromévnyi távollét után visszatér az aktív versenyzéshez.


A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher egy pillanatra sem bánta meg, hogy 2009 végén úgy döntött, háromévnyi távollét után visszatér az aktív versenyzéshez.

A német versenyző ma, Suzukában jelentette be, a Mercedesnél eltöltött három idényt követően végleg szögre akasztja bukósisakját.

Schumacher elmondta, bár továbbra is képes arra, hogy a legjobb versenyzők ellen harcoljon, úgy érzi, elfáradt, és veszített motivációjából.

„Úgy döntöttem, hogy az idény végén visszavonulok a Forma-1-ből, habár továbbra is képes vagyok arra, hogy a világ legjobb versenyzői ellen harcoljak” – mondta a Forma-1 legsikeresebb pilótája.

„Erre pedig büszke vagyok, és részben ez az oka annak is, hogy nem bántam meg visszatérésemet. Elégedett lehetek a teljesítményemmel, illetve a ténnyel, hogy folyamatosan javulni tudtam az elmúlt három év során. De egy ponton eljön az idő, amikor el kell búcsúzni.”

Schumacher elmondta, már egy ideje úgy érezte, kezd elfáradni, így nem a múlt heti bejelentés – miszerint Lewis Hamilton váltja őt a Mercedesnél 2013-ban – döntött sorsáról.

„Már az elmúlt hetekben, hónapokban sem voltam biztos abban, hogy megvan-e a kellő motivációm és energiám, ami szükséges a folytatáshoz. És nem az én stílusom csinálni bármit is, amiben nem vagyok 100 százalékig biztos. A mai döntéssel úgy érzem, szabadjára engedtem ezeket az érzéseket. Elvégre nem az a célom, hogy csak körözgessek – a győzelemért akarok harcolni. És a vezetés öröme a versenyképességből táplálkozik.”

„2009 végén azt mondtam, szeretném, ha a sikereimhez mérnének, és emiatt nagyon sok kritikát kaptam az elmúlt három évben, ezek részben indokoltak is voltak. Kétségtelen, hogy nem értük el célunkat, ami az volt, hogy egy bajnoki címre képes autót építsünk három éven belül. Ugyanakkor az is világos, hogy nagyon elégedett vagyok a Forma-1-ben elért eredményeimmel.”

„Az elmúlt hat évben sokat tanultam – magamról is. Hálás vagyok ezért. Szeretnék köszönetet mondani a Daimlernek, a Mercedes-Benznek, a csapatnak, amiért bíztak bennem. De hálás vagyok a barátaimnak, partnereimnek és társaimnak, akik a sok-sok év alatt támogattak engem.”

Hirdetés

„Mindenekelőtt azonban a családomnak szeretnék köszönetet mondani, hiszen mindig mellettem álltak, megadták a szabadságot arra, hogy szenvedélyemnek éljek, és osztoztak örömömben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!