Friss hírek

Schumacher nem érti, mi lehet a probléma

Michael Schumacher csalódottságának adott hangot a Német Nagydíj időmérő edzését követően, miután elmondása szerint a Mercedes nem hozta a várt szintet.


Michael Schumacher csalódottságának adott hangot a Német Nagydíj időmérő edzését követően, miután elmondása szerint a Mercedes nem hozta a várt szintet.

A hétszeres világbajnok egy másodperccel lemaradva csapattársa, Nico Rosberg mögött, csak a tízedik pozícióban végzett a szombati kvalifikáción, és elmondta, hogy egyáltalán nem volt megelégedve autója irányíthatóságával.

„Nem teljesítettünk úgy a délután folyamán, ahogy azt vártuk, és már a reggeli edzésen sem volt olyan az autóm, amilyen a harmadik szabadedzésig” – mondta Schumacher. „Olyan érzésem volt, mintha csúszkálnék ide-oda, és az egyensúly nem volt jó.”

„Reggel gondunk volt a KERS rendszerrel, amiről azt gondoltuk, hogy ez magyarázza a nagy különbséget Nicóhoz képest, azonban az időmérőn is majd’ egy teljes másodperccel voltam elmaradva, és képtelen voltam tartani vele a tempót, szóval mélyebben kell keresni az okokat.”

„Természetesen még keményebben hajtottam, hogy kompenzáljam ezt valamelyest, ami ahhoz vezetett, hogy hibát vétettem az utolsó lassítóban, ami vélhetően megfosztott a nyolcadik pozíciótól.”

„Most meg kell néznünk, hogy miként tudunk javulni holnapra, és természetesen azon leszek, hogy egy jó rajtot fogjak és a lehető legjobb versenyt fussam.”

Ezzel ellentétben Rosberg elégedetten nyilatkozott, és optimistán várja a vasárnapi versenyt, ahol egy jó eredményben bízik.

„A hatodik hely jó a rajt szempontjából, és legyen száraz vagy esős verseny, szerintem egy jó futamot teljesíthetünk” – mondta a német versenyző. „Elégedett vagyok a munkával, amit a beállítások terén végeztünk a hétvége folyamán, és az új elemek is jól működnek, ami megnyugtató.”

„Meglátjuk, hogy jó irányba haladunk-e. Minden bizonnyal egy izgalmas verseny lesz a holnapi, és bízom abban, hogy előrébb tudunk kerülni néhány pozícióval hazai rajongóim előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Schumacher nem érti, mi lehet a probléma
Ocon: Alonso a példaképem volt, most a csapattársam lesz
A Mercedes egyelőre nem kacérkodik más versenyzőkkel
Kvyat lesz az Alpine tartalékosa 2021-ben
Bemutatta F1-es autóját az Alpine