Schumacher nem érti, miért őt használták golyófogónak Hamilton ellen - F1VILÁG.HU

Schumacher nem érti, miért őt használták golyófogónak Hamilton ellen

HIRDETÉS
Az Osztrák Nagydíj sprintfutamának főattrakcióját jelentő Mick Schumacher–Lewis Hamilton csatának a Haas versenyzője szerint nem is szabadott volna létrejönnie, hiszen azt várta csapatától, hogy tempófölénye miatt megcserélik majd a pozícióját Kevin Magnussenével.
JEDDAH STREET CIRCUIT, SAUDI ARABIA - MARCH 26: Mick Schumacher, Haas F1 Team during the Saudi Arabian GP at Jeddah Street Circuit on Saturday March 26, 2022 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Schumacher az utolsó előtti körig tudta tartani magát Hamilton támadásaival szemben, nagyban köszönhetően annak, hogy a brithez hasonlóan ő is használhatta a DRS-t, mivel Magnussen közvetlenül előtte haladt.

A német azonban ezt nem előnyként, hanem hátráltatásként élte meg, a Sky Sportsnak adott interjújában ugyanis elárulta, hogy a csapatot kettőjük pozíciójának felcserélésére kérte, hiszen sokkal gyorsabbnak érezte magát a dánnál.

„Azt hiszem, van mit megbeszélnünk. Érdekes volt ugyan a csata Lewisszal, de mindenekelőtt nem is lett volna szabad megtörténnie” – vázolt fel egy alternatív idősíkot a sprintversenyre Schumacher, aki végül a 9. helyen célba érve lecsúszott a szombati pontról. „Szerintem megvolt a tempóm ahhoz, hogy én legyek elöl, szóval meg kell értenem, hogy miért nem cseréltünk helyet, mert úgy éreztem, hogy talán még Estebant [Ocon] is támadhattam volna.”

„Így viszont én voltam az, aki megmentette [Magnussen] irháját Lewis támadásától. Reméltem, hogy vissza fog esni, de ez nem történt meg, így ott maradtam sebezhető helyzetben Lewis előtt.”

Magnussen elmondta, őt nem kérte a csapat arra, hogy adja át a helyét Schumachernek, így semmi oka nem volt rá, hogy ezt tegye. Az utolsó körökben némileg el is tudott lépni a nyomában lévő párostól, ezzel biztonságban bezsebelt két pontot. „Nem hallhattam, amit Mick mondott. De ez egy remek nap volt számunkra, a 7. és a 9. helyről rajtolhatunk holnap a versenyen, és semmiféle okot nem látok arra, hogy emiatt csalódottak legyünk” – jegyezte meg higgadtan a Haas rutinosabb pilótája.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!