A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Schumacher nem számít azonnali győzelmekre

Michael Schumacher ugyan meg volt elégedve az e heti teszten elvégzett munkával, mégis úgy gondolja, hogy a Mercedes új versenygépe nem lesz elég erős ahhoz, hogy már az első futamokon harcba szálljon a győzelemért.

Michael Schumacher ugyan meg volt elégedve az e heti teszten elvégzett munkával, mégis úgy gondolja, hogy a Mercedes új versenygépe nem lesz elég erős ahhoz, hogy már az első futamokon harcba szálljon a győzelemért.

A hétszeres világbajnok hétfőn fél, szerdán pedig egy teljes napon át tesztelhette a Mercedes W01-es kódszámmal ellátott autóját a spanyolországi Valenciában.

Schumacher ugyan elégedett volt a héten elvégzett munkával, tisztában van azzal, hogy néhány futamnak el kell majd telnie ahhoz, hogy harcba szállhasson az élmezőnnyel, ugyanis még koránt sem tökéletes a versenygépe.

“Úgy gondolom, hogy versenyképesek leszünk, de az már más kérdés, hogy győztes-e az új autó” – mondta a német pilóta a riportereknek a tesztprogram végén. “Ez azonban egyelőre nem is foglalkoztat, hiszen hosszú a szezon.”

“A lényeg az, hogy ott kell lennünk a tűz közelében, és a szezon elejétől fogva pontokat kell szereznünk. Nem számítok arra, hogy azonnal ott leszünk az élen. Egyáltalán nem számítok erre, és nem is várom, hogy ez legyen a helyzet. Viszont nagyon erősnek kell lennünk a fejlesztések terén.”

Brit lapértesülések szerint a Mercedes az új autó súlyeloszlásának megváltoztatásán gondolkodik, amit a héten begyűjtött adatok kielemzése után fog kivitelezni, feltéve, ha valóban szükségét látja.

A csapat azt is megerősítette, hogy egyelőre még nem érkezett meg a végleges diffúzor, illetve az első szárny, amitől szintén előrelépést várnak a mérnökök.

Schumacher egyébként az összesített időeredmények alapján a 7. helyen végzett 1:12.438-as idejével, ami majd’ egy teljes másodperccel bizonyult lassabbnak, mint a Ferrarival köröző Fernando Alonso legjobbja, aki remek tempót diktált Valenciában.

Azonban az időeredményekből szinte lehetetlen bármit is kiolvasni, hiszen nem tudhatjuk, ki mennyi üzemanyaggal körözött és milyen programon volt, ezt pedig természetesen Michael is nagyon jól tudja, aki még annak ellenére is elégedett az e heti munkával, hogy egy késői hidraulikus probléma miatt, idő előtt be kellett fejeznie szerdai tesztprogramját.

“Azt gondolom, hogy sokat fejlődtünk a héten, így elégedett vagyok” – folytatta. “Most a munka arra hegyeződik ki, hogy megbizonyosodjunk az autó megbízhatóságáról, illetve a lehető legtöbb kört megtegyük, anélkül, hogy figyelnénk a köridőkre.”

Arra a kérdésre, hogy milyen volt számára a visszatérés, Schumacher a következőket mondta: “Sokkal könnyebb, mint amire számítottam. Azt gondoltam, hogy egy kicsit több időre lesz szükségem, de minden simán és gyorsan ment.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!