Portugál Nagydíj

Schumacher nem tudja a gyengélkedés okát

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Schumacher nem tudja a gyengélkedés okát

Vegyes érzésekkel nyilatkoztak a Mercedes GP versenyzői a Brazil Nagydíj szombati időmérő edzését követően.


Vegyes érzésekkel nyilatkoztak a Mercedes GP versenyzői a Brazil Nagydíj szombati időmérő edzését követően.

Nico Rosberg – Felipe Massát megelőzve – a hatodik helyen zárta a kvalifikációt, és noha úgy érzi, lehetett volna gyorsabb is, összességében elégedett az eredménnyel.

„Jó időmérő volt. Megspóroltunk egy garnitúra gumit a versenyre, ráadásul egyik Ferrari előtt zártunk. Ez mindig a célom volt a szezon során” – mondta Rosberg. „Elégedett vagyok tehát azzal, hogy a hatodik helyről vághatok neki a holnapi versenynek.”

„A Q3-ban talán egy kicsit lassú voltam a kivezető körben, így a gumik nem működtek tökéletesen a gyorskörömben. Lehet, hogy ezért nem voltam olyan gyors, mint a Q2-ben. Azért fogok hajtani, hogy jó eredményt érjek el holnap. A csapat az egész szezonban kiváló munkát végzett, szóval igazán megérdemlik.”

Rosberg csapattársa, Michael Schumachert mért idő nélkül zárta az időmérő utolsó szakaszát, és saját bevallása szerint nem tudják pontosan, miért nem tudtak olyan jó köröket futni, mint a harmadik szabadedzésen.

A hétszeres világbajnok ezzel együtt optimista, hiszen úgy érzi, bármi megtörténhet a vasárnapi Brazil Nagydíjon.

„Az előrejelzések szerint jó esély van arra, hogy esni fog a futam során. Minden lehetőséget nyitva hagyunk holnapra, és az időmérőnek is taktikusan vágtunk neki” – magyarázta Schumacher.

„Ezzel együtt még meg kell tudnunk, miért nem tudtuk hozni azokat a köridőket, amiket a délelőtti szabadedzésen. Még sok adatot kell kielemeznünk, a holnap pedig másképp alakulhat, és természetesen a pontokért harcolunk majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!