Schumacher nem vár csodát az új csomagtól - F1VILÁG.HU

Schumacher nem vár csodát az új csomagtól

HIRDETÉS

Michael Schumacher mindenkit figyelmeztetett, hogy ne várjanak tőlük azonnali győzelmeket az európai szezon első versenyein, jóllehet egy átfogó javítócsomaggal készülnek a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjra.


Michael Schumacher mindenkit figyelmeztetett, hogy ne várjanak tőlük azonnali győzelmeket az európai szezon első versenyein, jóllehet egy átfogó javítócsomaggal készülnek a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjra.

A Mercedes szinte egy teljesen átalakított autóval vág neki az európai szezonnak, a soron következő futamon már egy hosszabb tengelytávú versenygépet küld pályára, amely a vezetőség reményei szerint javítani fog az egyensúlyon, illetve a gumihasználaton.

Ezen felül Schumacher visszatér ahhoz a karosszériához, amit a téli teszteken is használt, ami szintén javíthat a német versenyző eddigi relatíve gyenge teljesítményén, azonban maga az érintett nem számít azonnali sikerekre, és mindenkit arra kér, hogy ezt senki ne tegye.

„Rengeteg potenciált látok a csomagban, és a csapat fantasztikusan reagálta le a különböző dolgokat az első négy versenyen” – mondta Schumacher a csapat előzetesében.

„Sokat dolgoztunk azon, hogy jobbá tegyük az autót, és az általános dolgokon kívül speciális fejlesztéseken is munkálkodtunk, hogy jobb legyen a leszorítóerő és a hatékonyság.”

“Biztos vagyok abban, hogy még rengeteg hely van a fejlődésre a jövőben.”

„Barcelonában jóval nagyobb lesz a fejlődés, mint amit az első négy tengerentúli versenyen láthattunk, de nem lenne reális, ha arra számítanánk, hogy hirtelen az élen fogunk harcolni.”

A hétszeres világbajnok, akit eddig csapattársa, Nico Rosbreg rendre felülmúlt az idei évben, bízik abban, hogy egy jobb futamhétvégét teljesíthet Barcelonában.

„A kínainál egy jobb versenyben bízok Barcelonában, és természetesen nem bánnám, ha már jobb eredményeket tudnék felmutatni” – folytatta. „Azonban az mindenképpen jó dolog, hogy három év kihagyás után motiváltnak érzem magam.”

Hirdetés

„Tehát teljesen világos, hogy készen állok a kihívásra.”

A Mercedes a hosszabb tengelytávú, és aerodinamikailag hatékonyabb versenygép mellett nagy valószínűséggel saját fejlesztésű, már teljesen kész F-csatornáját is beveti a spanyol ringen, jóllehet ezt a csapat sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!