Schumacher nem veszi át Badoer helyét - F1VILÁG.HU

Schumacher nem veszi át Badoer helyét

HIRDETÉS

Michael Schumacher cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint hamarosan átveszi Luca Badoer helyét a Ferrarinál, és ő fogja vezetni a csapat második autóját, amíg a sérüléséből lábadozó Felipe Massa vissza nem tér.

Michael Schumacher cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint hamarosan átveszi Luca Badoer helyét a Ferrarinál, és ő fogja vezetni a csapat második autóját, amíg a sérüléséből lábadozó Felipe Massa vissza nem tér.

A hír azok után reppent fel, hogy Badoer eddigi borzalmasan teljesít, és nem elég hogy az edzéseken rendre az utolsók között végzett, csúnyán lemaradva a többiektől, a rajtrács végére kvalifikálta magát a szombati időmérőn Valenciában.

A Ferrarinak pedig minden egyes pontra szüksége van, hiszen harcban van a harmadik helyért a konstruktőrök versenyében, azonban az eddig látottak alapján, Badoer alig ha fog pontokat szerezni a szezon hátralévő részében.

A Scuderia vélhetően ezért is favorizálta a hétszeres világbajnok visszatérését, aki bizonyára eredményesebben tudott volna szerepelni, ám Schumacher végül nem tudta vállalni a versenyzést, ugyanis még nem épült fel teljesen, februári nyaksérüléséből.

A német versenyző azonban nem állt le az edzéssel, és vélhetően emiatt is reppent fel a hír, miszerint továbbra is gőzerővel készül a visszatérésre, amit a német RTL-nek cáfolt.

“Jelen állás szerint biztosan nem térek vissza. A nyakam nem bírta a terhelést a forma-1-es autóban, és időbe telik, míg teljesen felépülök, kockáztatni pedig nem fogok. Luca kiváló munkát végez, de még fel kell vennie a ritmust, és biztos vagyok abban, hogy Spá-ban sokkal jobban fog teljesíteni” – mondta Schumacher.

Schumacher menedzsere, Willi Weber sem tartja lehetségesnek, hogy védence egy későbbi időpontban visszatérne, ugyanis még ők maguk sem tudják, mennyi idő kell a teljes felépüléshez, és az egészség egy olyan dolog, amivel nem lehet játszani.

“Michael a genfi sajtókonferencián világosan elmondta, hogy idő kell a felépüléshez. Még mi sem tudjuk, hogy ez három, négy, öt, vagy hat hónapba telik. Aztán a szezonnak egyébként is vége lesz” – mondta Weber a BBC-nek.

“Jelezte, hogy tovább folytatja a munkát, hogy jó kondícióban maradjon, de motorozni és gokartozni akar, és vannak más problémái jelen pillanatban.”

A német pilóta sajtószóvivője, Sabine Kehm a következőkkel folytatta: “A monzai visszatérés nem téma. Fizikailag nem lenne lehetséges.”

Hirdetés

Amennyiben Badoer teljesítménye nem javul, helyét nagy valószínűséggel a csapat másik tesztpilótája, Marc Gené veheti át, akit sokan amúgy is tehetségesebbnek tartanak, és ezt bizonyítják az eredményei is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!