Schumacher nem veszi át Badoer helyét

Michael Schumacher cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint hamarosan átveszi Luca Badoer helyét a Ferrarinál, és ő fogja vezetni a csapat második autóját, amíg a sérüléséből lábadozó Felipe Massa vissza nem tér.

Michael Schumacher cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint hamarosan átveszi Luca Badoer helyét a Ferrarinál, és ő fogja vezetni a csapat második autóját, amíg a sérüléséből lábadozó Felipe Massa vissza nem tér.

A hír azok után reppent fel, hogy Badoer eddigi borzalmasan teljesít, és nem elég hogy az edzéseken rendre az utolsók között végzett, csúnyán lemaradva a többiektől, a rajtrács végére kvalifikálta magát a szombati időmérőn Valenciában.

A Ferrarinak pedig minden egyes pontra szüksége van, hiszen harcban van a harmadik helyért a konstruktőrök versenyében, azonban az eddig látottak alapján, Badoer alig ha fog pontokat szerezni a szezon hátralévő részében.

A Scuderia vélhetően ezért is favorizálta a hétszeres világbajnok visszatérését, aki bizonyára eredményesebben tudott volna szerepelni, ám Schumacher végül nem tudta vállalni a versenyzést, ugyanis még nem épült fel teljesen, februári nyaksérüléséből.

A német versenyző azonban nem állt le az edzéssel, és vélhetően emiatt is reppent fel a hír, miszerint továbbra is gőzerővel készül a visszatérésre, amit a német RTL-nek cáfolt.

“Jelen állás szerint biztosan nem térek vissza. A nyakam nem bírta a terhelést a forma-1-es autóban, és időbe telik, míg teljesen felépülök, kockáztatni pedig nem fogok. Luca kiváló munkát végez, de még fel kell vennie a ritmust, és biztos vagyok abban, hogy Spá-ban sokkal jobban fog teljesíteni” – mondta Schumacher.

Schumacher menedzsere, Willi Weber sem tartja lehetségesnek, hogy védence egy későbbi időpontban visszatérne, ugyanis még ők maguk sem tudják, mennyi idő kell a teljes felépüléshez, és az egészség egy olyan dolog, amivel nem lehet játszani.

“Michael a genfi sajtókonferencián világosan elmondta, hogy idő kell a felépüléshez. Még mi sem tudjuk, hogy ez három, négy, öt, vagy hat hónapba telik. Aztán a szezonnak egyébként is vége lesz” – mondta Weber a BBC-nek.

“Jelezte, hogy tovább folytatja a munkát, hogy jó kondícióban maradjon, de motorozni és gokartozni akar, és vannak más problémái jelen pillanatban.”

A német pilóta sajtószóvivője, Sabine Kehm a következőkkel folytatta: “A monzai visszatérés nem téma. Fizikailag nem lenne lehetséges.”

Amennyiben Badoer teljesítménye nem javul, helyét nagy valószínűséggel a csapat másik tesztpilótája, Marc Gené veheti át, akit sokan amúgy is tehetségesebbnek tartanak, és ezt bizonyítják az eredményei is.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!