Friss hírek

Schumacher nyitott az élen Silverstone-ban

A Toyota Racing német versenyzője, Ralf Schumacher úgy tűnik, hogy mégsem felejtett el vezetni, ugyanis ő végzett az élen a tesztek első napján az angliai Silverstone-ban.

A Toyota Racing német versenyzője, Ralf Schumacher úgy tűnik, hogy mégsem felejtett el vezetni, ugyanis ő végzett az élen a tesztek első napján az angliai Silverstone-ban.

Az elmúlt versenyeken borzalmasan szereplő Ralf nyitotta az élen az eheti teszteken Silverstone-ban, ahol a Honda és a Super Aguri kivételével a mezőny összes csapata megkezdte a felkészülést a jövő hétvégi Francia Nagydíjra.

Ralf mögött mindössze 121 ezredmásodperccel lemaradva a McLaren tesztpilótája, Pedro de la Rosa végzett, akit a Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Mark Webber követett a harmadik helyen, akinek autója nem sokkal a tréning vége előtt egy technikai probléma miatt megállt a pályán.

Hirdetés
 

Azonban nem csak Webber járt pórul a mai teszten. A Ferrari harmadikszámú versenyzője, Luca Badoer már a reggeli órákban a pálya szélére kényszerült, és csak késő délután tudta tovább folytatni a körözést. A BMW Sauber német pilótája, Nick Heidfeld, és a Toro Rosso olasz versenyzője, Vitantonio Liuzzi is problémákkal küszködött, mindkettejüknél a technika adta meg magát. Heidfeld később hátfájdalmaira hivatkozva szállt ki az autóból.

Liuzzi csak délután tudta megkezdeni a munkát, ugyanis repülőgépjáratát kétszer is törölték, így késve érkezett meg Amerikából. A Williams tesztelője, Kazuki Nakajima jár ttalán a legrosszabbul, a japán versenyző a Brooklands kanyarban elvesztette autója felett az uralmát, és nekirongyolt a gumifalnak, mely miatt meg is állították a tréninget.

Bár az eset miatt rengeteg munkája volt a Williams szerelőinek, a GP2-es pilóta végül nem kevesebb, mint 124 kört teljesített. A grove-i bázisú gárda mellett a Ferrari és a BMW tesztelt új aerodinamikai csomagot, a többiek inkább a beállításokon dolgoztak.

A csapatok esőre számítottak, azonban az időjárás megkegyelmezett, és egész nap száraz pályán folyhatott a munka.

Teszteredmények
Silverstone, első nap:

Poz. Pilóta Csapat Idő Kör

1. R.Schumacher Toyota (B) 1:22.794 71
2. de la Rosa McLaren-Mercedes (B) 1:22.915 98
3. Webber Red Bull-Renault (B) 1:23.329 42
4. Kovalainen Renault (B) 1:23.510 63
5. Badoer Ferrari (B) 1:23.768 57
6. Heidfeld BMW-Sauber (B) 1:23.841 41
7. Liuzzi Toro Rosso-Ferrari (B) 1:24.125 50
8. Nakajima Williams-Toyota (B) 1:24.665 124
9. Valles Spyker-Ferrari (B) 1:25.394 36
10. van der Garde Spyker-Ferrari (B) 1:25.931 27

Az eredmények nem hivatalosak

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!