Schumacher odaszólt Steinernek: Ez az F1, nem a Netflix - F1VILÁG.HU

Schumacher odaszólt Steinernek: Ez az F1, nem a Netflix

HIRDETÉS
Éles kritikával illette Ralf Schumacher a Haas csapatfőnökét, Günther Steinert. Az egykori pilóta szerint Steiner túl gyakran bírálja a pilótáit, pedig a saját háza táján is lenne mit rendbe raknia.
CIRCUIT ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 01: Guenther Steiner, Team Principal, Haas F1, speaks to the media during the Dutch GP at Circuit Zandvoort on Thursday September 01, 2022 in North Holland, Netherlands. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Bár az Amerikai Nagydíj közvetítése alapján Günther Steiner jó néhány rajongót tudhat maga mellett az F1 közönségéből, Ralf Schumacher nem sorolható ebbe a csoportba. Mick Schumacher nagybátyja az Amerikai Nagydíj hétvégéjén éles kritikával illette a szakvezetőt, aki híres arról, hogy öncenzúra nélkül szól be bárkinek a sajtó képviselői előtt. Schumacher szerint Steiner túl gyakran kritizálja a saját pilótáit, pedig ő maga sem tökéletes.

„Kiegyensúlyozottságot vár a csapatától, de vajon mit ért ez alatt? Talán vissza kellene hallgatnia a saját interjúit, akkor feltűnne neki valami. Szerintem az egész csapat jól teljesít, kivéve a csapatfőnököt és a csapattulajdonost. A tisztelet jelen van a pilóták és a mérnökök között is.”

Mick Schumacher egyelőre nem rendelkezik szerződéssel 2023-ra, és nem vagyunk benne biztosak, hogy a nagybátyja ilyen jellegű megnyilvánulásai elősegítik az ügy előmenetelét. Mindenesetre Ralf szerint az unokaöccse megérdemli a bizalmat a Haastól.

„Véleményem szerint mindkét versenyző jó munkát végez, a Haas részéről bölcs dolog lenne megtartani őket 2023-ra” – kampányolt Mick mellett, majd ismét odaszólt a csapatvezetésnek.

„Talán saját magukat is ugyanolyan szigorúan kellene értékelni, mint a versenyzőket. Ne felejtsük el, a csapat részéről is sok minden félrecsúszott már. Ha ezeket sikerül kézben tartani, akkor az interjúk is könnyebbé válnak. Ez a Forma-1, nem egy netflixes sorozat” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!