Friss hírek

Schumacher: Olyan volt, mint 1991-ben

Michael Schumacher elmondta, hogy ismét átélte az 1991-ben történteket, mikor a Jordan oldalán először mutatkozott be a Forma-1-be. A hétszeres világbajnok élvezte első igazi tesztnapját, és elégedett volt a Mercedes vadonatúj versenygépével.

Michael Schumacher elmondta, hogy ismét átélte az 1991-ben történteket, mikor a Jordan oldalán először mutatkozott be a Forma-1-be. A hétszeres világbajnok élvezte első igazi tesztnapját, és elégedett volt a Mercedes vadonatúj versenygépével.

Schumacher legutóbb 2008 februárjában tesztelhetett aktuális f1-es versenygépet, így már alig várta, hogy ismét pályára gördülhessen, és összemérhesse tudását a többiekkel, akikkel az idei évben meg kell küzdenie, hiszen három év után visszatér a sportba.

A német versenyző délután fél négykor kezdte meg a munkát, és azonnal felvette a ritmust, olyannyira, hogy alig tíz kör után jobb időt ment, mint csapattársa, Nico Rosberg, aki a délelőtt folyamán dolgozott a Mercedes W01-es modellel.

Schumacher bevallotta, hogy újra gyereknek érezte magát, aki önfeledten játszik új játékával, ami ez esetben egy igazi, teljesen modern forma-1-es versenygép volt.

“Bizonyos fokig olyan volt, mint 1991-ben, hogy őszinte legyek” – mondta Schumacher a riportereknek a teszt után Valenciában.

“Mikor az F1-be érkeztem, az első körben sokkot kaptam, a másodikban és az azt követőkben pedig hihetetlenül izgatott voltam. És ma is ugyanezt éreztem. Úgy éreztem magam, mint egy gyerek, aki a kezébe kapja a játékát, és élvezi a játszást.”

Schumacher az elmúlt 14 évet a Ferrari alkalmazásában töltötte, 2006-os visszavonulása óta, mint a csapat tanácsadója, így nem csoda, hogy furcsa volt számára látni egykori csapatát, miközben ő egy másik csapatnak dolgozik.

“Természetesen azonnal láttam a régi autómat, és nem én ültem benne, ami igen furcsa érzés volt” – magyarázta. “Azonban jó volt látni, hogy a testvérem (Massa) ott van a pályán, az autóban, és jó látni a régi barátaimat dolgozni a Ferrarinál ezen a héten.”

Schumacher egyébként egy körrel többet teljesített a délután folyamán, mint csapattársa, és 40 kör megtételét követően a harmadik helyen zárt. A német pilóta elégedett volt az elvégzett munkával.

“Úgy gondolom, hogy nagyon jó munkát végeztünk” – folytatta Michael. “A srácok szuper munkát végeztek, néhány kontroll ellenőrzést elvégeztek, és az autót megbízhatóvá tették. Több mint 80 kört (79 – szerk.) teljesítettünk, ami az első napon kiváló eredmény.”

Bár még mindig sokan aggódnak nyaka miatt, ami egy évvel ezelőtt, egy motorbalesetben sérült meg, és ami miatt nem tudott visszatérni a tavalyi évben a Ferrari színeiben, Schumacher mindenkit megnyugtatott, hogy minden a legnagyobb rendben.

“Jól vagyok. Nagyon keményen és hihetetlenül precízen készültem a visszatérésre, és ennek ez az eredménye. Minden a legnagyobb rendben, semmi probléma nem volt a nyakammal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!