Schumacher: Óriási kihívás lesz az Olasz Nagydíj - F1VILÁG.HU

Schumacher: Óriási kihívás lesz az Olasz Nagydíj

HIRDETÉS

Michael Schumacher nem ringatja magát álomvilágba, és tisztában van azzal, hogy nagyon nem lesz egyszerű csapata számára a jövő hétvégén megrendezése kerülő Olasz Nagydíj, ugyanis a gyors pálya nem kedvez autóiknak.


Michael Schumacher nem ringatja magát álomvilágba, és tisztában van azzal, hogy nagyon nem lesz egyszerű csapata számára a jövő hétvégén megrendezése kerülő Olasz Nagydíj, ugyanis a gyors pálya nem kedvez autóiknak.

A Mercedes GP relatíve eredményesen szerepelt a múlt hétvégén Belgiumban, ahol Schumacher a hetedik helyen végzett, csapattársa, Nico Rosberg mögött.

A hétszeres világbajnok azonban úgy gondolja, hogy még a pontszerzés sem lesz egyszerű a jövő hétvégén Monzában, ugyanis a hosszú egyenesekkel tarkított versenypálya nem fekszik autóiknak.

„Spa egy elég szórakoztató versenyhétvége volt számunkra, amire úgy tekintek vissza, hogy egy elfogadható eredményt értünk el, figyelembe véve a körülményeket” – mondta Schumacher, aki büntetése miatt csak a mezőny hátsó régiójából rajtolhatott.

„A következő verseny Monzában szintén szórakoztató lehet, de más szempontból, mert egy nagyon komoly küzdelemre számítok, hatalmas kihívás lesz a verseny a csapat számára.”

„Az idei évben már számtalanszor láthattuk, hogy a Monzához hasonló karakterisztikájú pályák nem igazán fekszenek autóinknak.”

“Természetesen mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki a rendelkezésünkre álló csomagból.”

„Majd meglátjuk, hogy mire leszünk képesek. Személy szerint már nagyon várom, hogy visszatérjek Monzába, ahol éveken át (a ferraris időkben) oly sok támogatást kaptam.”

Ross Brawn, a csapat vezetője a hét elején elmondta, hogy egy újabb módosított diffúzorral érkeznek meg az Olasz Nagydíjra, miután az elem legutóbbi verziója nem oldotta meg a túlmelegedési problémákat, amik miatt egyelőre még nem száz százalékos az autó.

Hirdetés

Miközben Schumacher pesszimistán készül a következő versenyre, Rosberg bízik abban, hogy hasonlóan jól fognak tudni szerepelni, mint Spa-Francorchamps-ban.

„Sikerült visszatérnünk egy elég gyenge kezdés után a hétvégén Spában, és nagyon örülök annak, hogy értékes pontokat szereztünk” – mondta.

„Monza egy teljesen más típusú pálya, azonban bízom abban, hogy hasonlóan jól szerepelhetünk, mint az elmúlt versenyen.”

A Mercedes jelenleg a negyedik helyen áll a konstruktőrök versenyében, azonban egy pillanatig sem lehet nyugodt, ugyanis a 23 ponttal mögötte álló Renault F1 egyre jobban teljesít, és a franciák nem titkolt szándéka megverni a németeket az idei szezonban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!