Schumacher rámutatott a Mercedes gyengéjére

Michael Schumacher úgy érzi, hogy csapata továbbra is gumiproblémákkal küzd, és egyszerűen képtelen megfelelő működésre bírni az abroncsokat, ami miatt már az évad eleje óta komoly hátrányban vannak.


Michael Schumacher úgy érzi, hogy csapata továbbra is gumiproblémákkal küzd, és egyszerűen képtelen megfelelő működésre bírni az abroncsokat, ami miatt már az évad eleje óta komoly hátrányban vannak.

A brackley-i bázisú alakulat leginkább az időmérőkön szenved, mert egy kör alatt nem tud elég hőt generálni az abroncsokban, amik így nem tapadnak megfelelően.

A Mercedes GP az elmúlt versenyen egyik autóját sem tudta bejuttatni az időmérő utolsó körébe, így versenyzői csak a középmezőnyből vághattak neki a megmérettetésnek, ahol az időbüntetések után végül egy pontot szerezek.

A Brit Nagydíjra készülve Schumacher elmondta, hogy csapatának nagyon keményen kell dolgoznia azon, hogy minél előbb megoldást találjon a problémákra, máskülönben az esélytelenek nyugalmával állhat rajthoz a szezon hátralévő részében.

„Silverstone egy különleges verseny számunkra, mert ez a pálya van a legközelebb a brackley-i és a brixworth-i bázisunkhoz, ahol a csapat összes tagja hihetetlenül keményen dolgozik, hogy felzárkózzunk egy elég nehéz szezonkezdés után” – mondta Schumacher a csapat előzetesében.

„Mindent meg szeretnénk tenni annak érdekében, hogy egy kiváló eredménnyel ajándékozhassuk meg az összes támogatónknak ezen a hétvégén, még akkor is, ha jelenleg úgy tűnik, hogy kissé szenvedünk.”

„Szembe kell néznünk azzal, hogy nem voltunk olyan versenyképesek Valenciában, mint arra számítottunk, ami miatt még nehezebb megjósolni azt, hogy milyen teljesítményre számítsunk a Brit Nagydíjon.”

„A versenysebességünk bíztató, azonban az időmérőn mutatott sebességünkkel gondjaink vannak, messze van még az ideálistól, és még mindig nem értjük pontosan a gumihelyzetet. Ez pedig egy olyan dolog, amin keményen és intenzíven kell dolgoznunk.”

Schumacher csapattársa, Nico Rosberg egyetért azzal, hogy a gumik okozzák számunkra a legnagyobb gondot jelen pillanatban, de biztos abban, hogy megoldást tudnak találni a nehézségekre, és idővel harcba fognak tudni szállni az élmezőnnyel.

„Az elmúlt néhány verseny igen kemény volt számunkra, azonban nem állunk le a munkával, hogy folyamatosan javulni tudjuk, és biztos vagyok abban, hogy megoldást fogunk találni a nehézségekre” – tette hozzá a német pilóta.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!