Schumacher rátalált régi önmagára - F1VILÁG.HU

Schumacher rátalált régi önmagára

HIRDETÉS

A Mercedes GP ügyvezetője, Nick Fry úgy gondolja, hogy a hétvégi versenyen látottak után ki lehet jelenteni, hogy Michael Schumacher visszatért régi formájához, és egy relatíve gyenge szezonkezdés után felvette a fonalat.


A Mercedes GP ügyvezetője, Nick Fry úgy gondolja, hogy a hétvégi versenyen látottak után ki lehet jelenteni, hogy Michael Schumacher visszatért régi formájához, és egy relatíve gyenge szezonkezdés után felvette a fonalat.

A hétszeres világbajnok számára nem éppen úgy sikerült a visszatérés, ahogy azt elképzelte, a szezon első négy versenyén csak árnyéka volt régi önmagának, rendre kikapott csapattársától, Nico Rosbergtől, és csak a középmezőnyben kullogott.

A Mercedes azonban egy átdolgozott autóval készült az európai szezon nyitóállomására, ami meghozta a várt sikert, legalábbis Schumachernek, aki az idei évben először verte meg csapattársát, mind az időmérőn, mind a versenyen, és úgy tűnik, magára talált.

„A ragyogás visszatért” – mondta Fry a német versenyzőről, aki a negyedik helyen végzett a Spanyol Nagydíjon, mellyel idei legjobb eredményét érte el.

„Úgy gondolom, egy kicsit meg volt zavarodva Kínában, talán ez a legjobb szó erre. Ahogy ő, mi sem igazán értettük, hogy mi volt a problémája, és ez mindig komoly aggodalomra ad okot.”

„Azonban Spanyolországban már a kezdetektől fogva hallani lehetett a hangján a rádióban, hogy sokkal magabiztosabb. Tudja, hogy pontosan mit akar az autótól, és hogy mire van szüksége.”

„Aggódott Kína után, mert nem tudtuk, hogy mi történt. Utána egy napot eltöltött a gyárban, a mérnökeivel, és azt gondolom, hogy együtt kitaláltak valami megoldást. Egyenesbe jöttünk vele.”

Bár Schumacher teljesítménye sokat javult, Fry tisztában van azzal, hogy még nagyon sok munka vár rájuk, hiszen a német versenyző egy teljes perccel később ért célba, mint a futamgyőztes Mark Webber, ami ijesztően nagy különbségnek mondható.

„Mikor egy perces hátrányban érkezel célba, az csalódottságra ad okot, és a valóság az, hogy még nagyon sok munka vár ránk” – folytatta az ügyvezető.

Hirdetés

„Az igazat megvallva, nem számítok arra, hogy a Red Bull ilyen komoly előnyben lesz más pályákon, szerintem ez egyszeri eset volt, és nagyon jól feküdt neki a spanyol ring. Azonban ha nem is lesz ekkora az előnyük, fél másodperc még mindig van, amit szintén nem egyszerű ledolgozni, így nagyon sok munka vár ránk a következő hónapokban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!