Schumacher: Remélhetőleg a Magyar Nagydíjon is hasonlóan teljesítünk majd - F1VILÁG.HU

Schumacher: Remélhetőleg a Magyar Nagydíjon is hasonlóan teljesítünk majd

HIRDETÉS
Mick Schumacher, a Haas versenyzője F1-es pályafutása legjobb eredményét érte el az Osztrák Nagydíj vasárnapi versenyén – a német pilóta nagyon elégedett az autó teljesítményével.
RED BULL RING, AUSTRIA - JULY 09: Mick Schumacher, Haas VF-22, leads Sir Lewis Hamilton, Mercedes W13 during the Austrian GP at Red Bull Ring on Saturday July 09, 2022 in Spielberg, Austria. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)

Schumacher egy héttel ezelőtt első pontját szerezte meg a Forma-1-ben, az Osztrák Nagydíjon pedig a 6. helyen ért célba, ami nagy örömet jelentett a versenyző és a Haas csapata számára. 

A német versenyző a futam után elmondta, maximálisan elégedett az elért eredményével, és nagyon örül az autó teljesítményének is. 

„A jelenlegi teljesítményünkkel lesz még néhány verseny a jövőben, ahol ilyen sok pontot gyűjthetünk” – véli Schumacher. 

„A helyes irányba haladunk” – mondta. „Remélhetőleg ezt a trendet tudjuk majd folytatni Le Castellet-ben és Budapesten is a nyári szünet előtt, aztán reméljük, hogy a fejlesztésekkel jól indítjuk a szezon második felét.”

A Haas alig változtatott autóján az év elejéhez képest, míg ellenfeleik több fejlesztést is hoztak már a szezon során. A kérdésre, honnan ez a teljesítménynövekedés, Schumacher így válaszolt: 

„Nem tudom. Mindig nehéz megmondani, hogy egy autónak mire van szüksége ahhoz, hogy gyors legyen. A szezon kezdetén is már erős autónk volt.”

„Akkor talán egy kicsit eltévedtünk a beállításokkal” – folytatta. „Most viszont újra nagyon jó beállítást találtunk, amivel talán másoknak problémái lehetnek az ő csomagjukkal. Mindez hozzájárul ehhez az eredményhez.”

Schumacher a 9. helyről rajtolva bemutatott néhány előzést, például a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton mellett is elment, de minden csatát élvezett a német pilóta. 

„Amikor megelőztem őt, akkor előtte hibázott. Ez segített” – mondta Schumacher a Hamilton-csatáról. „Fernando [Alonso] pedig szinte kedvesen elengedett. Sokkal nagyobb ellenállásra számítottam. Jó volt, hogy mindenki részéről megvolt a tisztelet.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!