Friss hírek

Schumacher sajnálja, hogy nem Melbourne-ben rajtol az idény

A Haas csapatával idén debütáló Mick Schumacher azt mondja, sajnálja, hogy március 21-én nem kezdődhet el a Forma-1-es idény Ausztráliában, elmondása szerint azonban a versenyzőket nem befolyásolja túlságosan az, hogy a 2021-es sorozat csak egy héttel később, Bahreinben startol majd.

A Forma-1 vezetőségének terve az idei évben is az volt, hogy a világbajnoki sorozatot Melbourne-ben indítsa útjára, a koronavírus-járvány miatti szigorítások okán azonban az ausztrál futamot el kellett halasztani – így azt csak novemberben tartják meg.

A 2021-es szezon így március 28-án, Bahreinben rajtol majd, melyet követően Imolába látogat az F1-es mezőny.

Mick Schumacher azt mondja, sajnálja, hogy nem Melbourne-ben rajtol az idény, de ennek azért előnyei is lesznek.

„Természetesen vártam, hogy a szezon elkezdődjön Ausztráliában” – mondta a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia a DPA hírügynökségnek. „Most viszont egy kicsit több időnk lesz a felkészülésre, és tökéletesen felkészülten vághatok neki az idénynek.”

A német versenyző azt mondja, a héten bejelentett, versenynaptárral kapcsolatos változások nem igazán érintik a pilótákat.

„A mostani szakasz egyébként is az alapok felállításáról szól, ebben pedig semmi nem változik. Ráadásul mindenkit ugyanúgy érint.”

A Haas csapatát irányító Günther Steiner a Motorsport-Total.com című lapnak nyilatkozva a napokban arról beszélt, a Schumacher név némi plusz nyomást jelent az amerikai istálló számára.

„A Schumacher név egy legenda a Forma-1-ben. Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy Michael Schumacher fia a csapatunknál lehet” – mondta. „Michaelt mindig körbevette az a bizonyos aura, a fia pedig most nálunk versenyez. Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy elvégezzük feladatunkat, és felkészítsük őt nagyobb dologra is az életben.”

„Megtiszteltetés, hogy itt van a csapatban, de természetesen ez nagy nyomással is jár. Tudatában vagyok ennek, nincsenek illúzióim ezzel kapcsolatban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!