Schumacher: Semmi sem változott meg bennem - F1VILÁG.HU

Schumacher: Semmi sem változott meg bennem

HIRDETÉS

A Mercedes hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher kijelentette, a Török Nagydíjat követő csalódottsága nem jelenti azt, hogy belefáradt volna az elmúlt időszak sikertelenségeibe.


A Mercedes hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher kijelentette, a Török Nagydíjat követő csalódottsága nem jelenti azt, hogy belefáradt volna az elmúlt időszak sikertelenségeibe.

A német versenyző számára csalódást keltő eredménnyel zárult az isztambuli viadal, hiszen a Vitaly Petrovval történt ütközést követően képtelen volt harcba szállni a pontszerző helyekért. Schumacher a futamot követően természetesen csalódottságának adott hangot, és kijelentette, nem volt túl élvezetes a verseny számára.

A nemzetközi sajtóban ezt követően egyből megindultak a találgatások arról, hogy a Forma-1 legsikeresebb versenyzője esetleg megunta a sikertelen szériát.

„Ha látták volna a teljes interjút, akkor kiderült volna, hogy azt csak a törökországi versenyre értettem” – nyilatkozta a hétszeres világbajnok Barcelonában, tiszta vizet öntve ezzel a pohárba.

„Ha van egy autód, ami képes arra, hogy a legjobb öt vagy hat között végezzen – és az első két körben történt dolgok nélkül valószínűleg hatodik lehettem volna -, természetesen nem túl mókás, hogy ennyire hátul végez az ember.”

„Ha azt gondolják, bármi is megváltozott bennem, tévednek. Nyilvánvaló, hogy nem ez a helyzet.”

„Ha úgy vesszük, még ezt a futamot is élveztem az előzések, illetve a sok akció miatt, de természetesen az eredmény nem adott okot az örömre.”

Schumacher hozzátette, nem különösebben zavarta a nagy sajtóvisszhang a Török Nagydíjat követően.

„Természetesen az ember nem szereti a szükségtelen kritikákat. De ez az életünk része. Olyan sokszor keresztülmentem már ezen, de a viharfelhők után mindig kisüt a Nap.”

Hirdetés

A Mercedes versenyzője ezzel együtt tisztában van azzal, hogy muszáj javítania teljesítményén, amennyiben meg akarja verni csapattársát, Nico Rosberget.

„Nyilvánvaló, hogy változtatnom kell valamin, úgy, hogy ne kövessek el hibákat, olyanokat, mint Törökországban az 1-es kanyarban. Ha elindulnak a dolgok a megfelelő irányba és minden rendben zajlik, akkor tudom, hogy képes vagyok arra, hogy megcsináljam. Viszont tisztában vagyok azzal, hogy a megfelelő pillanatban kell a megfelelő helyen lenni, és jelenleg a sikereket illetően nem vagyunk 100 százalékon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!