Schumacher szerint aggasztó, ahogy Russell „kivasalja” Hamiltont - F1VILÁG.HU

Schumacher szerint aggasztó, ahogy Russell „kivasalja” Hamiltont

HIRDETÉS
Lewis Hamiltont tartja a 2022-es Forma-1-es idény nagy vesztesének Ralf Schumacher. A volt autóversenyző szerint kissé kellemetlen, hogy a hétszeres világbajnoknál eddig jobban teljesít új csapattársa, George Russell.
2022 Azerbaijan Grand Prix 2022, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton

Miközben Russell a szezon eddigi összes versenyén a legjobb 5 között végzett, addig Hamilton szemmel láthatóan jobban küszködik a Mercedes idei autójával. A két versenyző között 37 pont a különbség az összetettben, Russell pedig a múlt hétvégi Azeri Nagydíjon is a hétszeres világbajnok előtt végzett. Ralf Schumacher szerint aggasztó Hamilton gyenge formája, és arról is beszélt, nem tartja kizártnak, hogy a brit pilóta az elmúlt években csak jó autója miatt nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

Lewis Hamilton a szezon eddigi nagy vesztese” – fogalmazott a német. „George Russell a szezon elején csatlakozott a csapathoz, és általában a világbajnok előtt van, és erősebb nála az időmérőkön.”

„Már eleve az aggasztó, hogy ’minden idők legnagyobb versenyzőjét’, ahogy a Mercedes-főnök Toto Wolff mindig hívja őt, bizonyos szempontból kivasalja az új fiú. Le vagyok nyűgözve, mert két lehetőség van: van Russell az új szupersztár, vagy Hamiltonnak volt annyira erős autója az elmúlt években, hogy sok minden azon múlt.”

Hamilton a múlt hétvégén, Bakuban rengeteget küszködött a Mercedes autójának pattogásával, a futam után pedig komoly hátfájdalmakra panaszkodott.

„Ami a pattogást illeti: lehetnek ilyen problémák, de Russell ugyanabban az autóban ült, és George a futam után számomra sokkal frissebbnek tűnt” – fejtegette Schumacher. „Lewisnak gyorsabbnak kellene tűnnie, mint a csapattársa. Sajnálom őt, hogy hátfájdalmai vannak, de más csapatok is kontroll alatt tartják ezt a problémát.”

Tény egyébként, hogy Hamilton az elmúlt hétvégéken rengeteget kísérletezett a beállításokkal, ennek is volt köszönhető az, hogy autója nem úgy viselkedett, mint Russellé. A brit ráadásul Bakuban egy teljesen eltérő hátsó felfüggesztést, és számos kísérleti elemet is kipróbált.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!