Schumacher szerint Alonso a mezőny legjobbja - F1VILÁG.HU

Schumacher szerint Alonso a mezőny legjobbja

HIRDETÉS

Fernando Alonsót tartja a jelenlegi Forma-1-es mezőny legjobb versenyzőjének a Mercedes hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher.


Fernando Alonsót tartja a jelenlegi Forma-1-es mezőny legjobb versenyzőjének a Mercedes hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher.

A legendás versenyző a német sajtónak nyilatkozva beszélt arról, bár való igaz, hogy a spanyolnak idén minden a kezére játszik, Alonsónak mindent meg kellett tennie azért, hogy kihasználja a kínálkozó lehetőségeket – és ennek köszönhetően élen áll a bajnoki pontversenyben.

Amikor újságírók arról kérdezték, véleménye szerint ki a jelenlegi mezőny legerősebb pilótája, Schumacher azonnal rávágta: „Fernando Alonso. Vannak olyan fázisok, amikor úgy tűnik, minden működik, de az embernek keményen meg is kell dolgoznia ezért” – idézi a 43 esztendős versenyzőt a Bild am Sonntag.

A Mercedes pilótája szót ejtett honfitársáról, a kétszeres világbajnok Sebastian Vettelről is. Schumacher elmondta, ahhoz, hogy a címvédő igazán nagy versenyzővé váljon, meg kell tanulnia veszíteni is.

„Sebastian egy nagyszerű srác, egy remek versenyző, de most a tanulási folyamatban egy másféle helyzettel kell megbirkóznia. Ahhoz, hogy jó győztessé váljon az ember, meg kell tanulnia veszíteni is – ez része a fejlődésnek. Csak akkor tudod értékelni és élvezni a győzelmet még jobban, ha megtanultál veszíteni.”

Bár az idei esztendőben is voltak bőven hullámvölgyei, Schumacher elmondta, egy pillanatra sem bánta meg, hogy 2010-ben visszatért a Forma-1-be, arról azonban egyelőre nem akart beszélni, hogy jövőre is folytatja-e a száguldó cirkuszban.

„Egy másodpercig sem bántam meg a visszatérésemet mindezidáig. Sok szép pillanatot átéltünk, még ha kívülről nem is látszik.”

„Momentán nem kell a világbajnoki győzelemről beszélnünk. És hogy utunk folytatódik-e a következő esztendőben is, még nem világos.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!