Schumacher szerint fontos lesz beszélni egy témáról a Francia Nagydíj előtt - F1VILÁG.HU

Schumacher szerint fontos lesz beszélni egy témáról a Francia Nagydíj előtt

A Haas versenyzője, Mick Schumacher szerint fontos lenne, hogy a hétvégi Francia Nagydíj előtt egyeztessenek a pályahatárokra vonatkozó szabályokról, szerinte ugyanis azok be nem tartása még több problémát okozhat majd a Le Castellet-ben elterülő versenypályán, mint másfél hete, Ausztriában.

A pályahatárok a Red Bull Ringen újfent komoly beszédtémát szolgáltattak, néhány versenyző pedig büntetést is kapott a futam során azért, mert egyes kanyarokat több alkalommal néhány centiméterrel szélesebben vett. A versenyirányítás összesen 43 efféle kihágást regisztrált, a vasárnapi futam során pedig Lando Norris, Guanyu Zhou, Pierre Gasly és Sebastian Vettel is 5 másodperces időbüntetést kapott.

De Sergio Perez is pórul járt: ő az időmérőn úgy jutott be a Q3-ba, hogy időközben kiderült, a kvalifikáció második szakaszában leggyorsabb köre során túl szélesen vette az egyik kanyart, emiatt köridejét törölték, és a 4. rajtkocka helyett csak a 13. pozícióból indulhatott a szombati sprintfutamon. A versenyhétvégét követően több pilóta is kifejtette frusztrációját a pályahatárokkal kapcsolatban.

Közéjük tartozik Mick Schumacher is, aki szerint fontos lenne beszélni a dologról még a hétvégi Francia Nagydíj előtt, a Paul Ricard versenypályán ugyanis még több problémát okozhat majd mindez.

„Elég buta dolognak tűnik, ha egy centiméterrel lemész a pályáról, és kapsz egy 5 másodperces büntetést, holott a legtöbbször, ha elhagyod a pályát, nem is nyersz köridőt – ez a legrosszabb benne” – mondta a német versenyző. „Olyasvalami ez, amiről beszélnünk kell. Meg kell vizsgálnunk, hogy lehet-e javítani a helyzeten a következő versenyhétvégére, mert szerintem a Paul Ricard versenypályán különösen nagy problémát okoz majd mindez.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is úgy látja, résen kell lenniük majd az FIA képviselőinek ezen a hétvégén.

„Ezen a pályán időt is lehet nyerni vele. Nyilván hektárnyi aszfalt van a bukótérben, szóval szinte csábít arra, hogy az ember szélesen vegyen egy kanyart” – mondta a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!