Schumacher szerint jól jön majd a Mercedesnek a tapasztalata - F1VILÁG.HU

Schumacher szerint jól jön majd a Mercedesnek a tapasztalata

HIRDETÉS
Két szezon után jövőre nem lesz tagja a Forma-1 mezőnyének Mick Schumacher, a német pilóta azonban közel lesz a tűhöz, hiszen a 2023-as szezonban a Mercedes tartalékversenyzőjeként dolgozik majd. Nagy lehetőségként tekint erre, és úgy érzi, mindkét fél profitál majd az együttműködésből.
Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team signs Mick Schumacher as Reserve Driver for 2023

Schumacher a Mercedes harmadik számú versenyzőjeként minden futamon jelen lesz jövőre, legfőbb feladata pedig az lesz, hogy a szimulátorban segítse majd az új, W14-es kódjelű versenyautó fejlesztését. Amennyiben pedig szükség lesz rá, úgy Lewis Hamilton, avagy George Russell helyett versenyezhet is majd.

„Nyilvánvalóan nagyszerű érzés. Ez egy remek hír. Mindig nagyon közel éreztem magam a Mercedeshez – nemcsak a családom miatt, hanem a Forma-3, illetve amiatt is, mert kellemes időket töltöttem el itt fiatalabb koromban. Illetve remek a kapcsolatom Totóval is” – mondta a fiatal német versenyző, kinek édesapja, Michael 2010 és 2012 között ennél az istállónál versenyezhetett. „Szóval nagyon örülök, hogy a tagja lehetek ennek a csapatnak, habár csak tartalékos leszek. Viszont ebben a szerepkörben is nagyon fontos lesz, hogy mindent beleadjak, így is teszek majd.

Schumacher hozzátette, lenyűgözte őt az, ahogy a Mercedes a kezdeti problémák után felküzdötte magát idén, és reméli, jövőre újra vb-címért harcolhat a csapat.

„Nagyon izgatott vagyok. Láttam, milyen fejlesztéseken ment keresztül a W13-as idén, azokat a lépéseket, amiket megtettek vele az idény során: egy nehéz kezdés után faragtak belőle győztes autót. Szóval izgatott vagyok a jövő év miatt, pusztán azért, hogy lássam, mi lehetséges. És remélhetőleg én is nagyban hozzá tudok majd járulni a fejlesztésekhez, és remélhetőleg harcolni tudunk a világbajnoki címért az idény végén.”

Egykor édesapja, Michael Schumacher ennél az istállónál versenyzett | Fotó: Mercedes

A 23 esztendős versenyző arról is beszélt, büszke rá, hogy annál a csapatnál dolgozhat, melynek alapjait egy évtizeddel ezelőtt édesapja fektette le.

„Sokat jelent! Édesapám is tagja volt ennek a csapatnak 2010 és 2012 között, akkor fektették le annak az alapjait, amit ma látunk. Szóval nagyon büszke vagyok arra, hogy most a részese lehetek ennek. Úgyhogy remélem, hogy képes leszek segíteni őket a fejlődésben, és hozzá tudom tenni a tudásomat ehhez a csapathoz.”

„A változások eléggé szembetűnőek 2014 óta, én akkor jártam itt utoljára, ami egy gyors látogatás volt, akkor voltam először a csapat szimulátorában. Szóval óriási látni azt a fejlődést, amin keresztülment a csapat. Ez is azt mutatja, miért ez a csapat a mérce – szóval nagyon örülök, hogy a tagja lehetek, és izgatottan várom, hogy még többet lássak, és megismerkedjek mindenkivel.”

Schumacher hozzátette, természetesen új szerepkörében megpróbál majd minél többet tanulni, ugyanakkor azt mondja, a Mercedes számára is hasznos munkát tud majd végezni.

„Szerintem nem olyan gyakori az, hogy egy olyan versenyző lesz tartalékos, aki korábban versenyzett már ezekkel az új generációs autókkal. Én ismerem az új gumikat, tudom, milyen vezetési stílus szükségeltetik az autóhoz. Szóval remélhetőleg én is hozzá tudom majd tenni a magamét. De talán láthatom kívülről azt is, hogy mire van szükségük a versenyzőknek. És persze a szimulátoros munka is nagyon fontos lesz. Szóval sok a tennivalónk, és remélem, hogy én is hozzá tudom tenni azt a tudást, amivel rendelkezem. Ugyanakkor pedig sok tudást is magamba szívhatok, amiket fel tudok használni majd pályafutásom további részében.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!