Schumacher szerint nincs kizárva a dobogó - F1VILÁG.HU

Schumacher szerint nincs kizárva a dobogó

HIRDETÉS

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher nem zárja ki annak lehetőségét, hogy amennyiben jól taktikáznak, dobogóra állhat a ma délutáni Monacói Nagydíjon.


A hétszeres világbajnok Michael Schumacher nem zárja ki annak lehetőségét, hogy amennyiben jól taktikáznak, dobogóra állhat a ma délutáni Monacói Nagydíjon.

Schumacher az ötödik rajthelyről vág neki a versenynek, és bár tudja, hogy nyers tempó tekintetében talán nem megvalósítható a harmadik hely, úgy érzi, Monacóban képesek lehetnek a dobogós hely elérésére.

„Az alapján, ahogy eddig mentünk itt, talán optimisták lennénk, ha ezen gondolkodnánk, de Monaco az Monaco, és más szabályai vannak” – mondta Schumacher vasárnap délelőtt.

„A taktika kezdettől fogva nagyon fontos lehet, és arra fogunk játszani, hogy megfelelő döntéseket hozzunk. Ami elégedettséggel töltött el ezen a hétvégén, az a versenytempó – összehasonlítva az időmérős tempóval, és a többi csapatéval. Szóval legalább a versenyre kényelmesen érzem magam.”

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn úgy véli, a gumik következetessége miatt egy, az eddigieknél jóval kiegyensúlyozottabb versenyt láthatunk majd.

„Akár jónak véljük, akár nem, a gumik nagyon következetesen viselkednek” – magyarázta a szakember.

„Sokkal következetesebbek, mint vártuk. Viszont rendkívül nehéz tudni azt, hogy a gumik miképp reagálnak a pályafelületre, az pedig változni fog itt, a versenyen is más lesz. Valószínűleg kevesebb bokszkiállást látunk majd, mint az elmúlt versenyeken. Ezért bizonyos szempontból kár, mert magasabb gumikopással több akciót látnánk a pályán.”

„A stratégia nagyon fontos lesz, a gumik következetessége pedig azt jelenti, hogy nem lesznek nagy időkülönbségek az elhasznált és az új abroncsok között.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!