Schumacher szerint remekül döntött a Mercedes - F1VILÁG.HU

Schumacher szerint remekül döntött a Mercedes

HIRDETÉS

A Mercedes hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher elárulta, egyáltalán nem bánta meg, hogy 2010-ben visszatért a Forma-1-be, most azonban elismeri, nagyon várja már a visszavonulást.


A Mercedes hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher elárulta, egyáltalán nem bánta meg, hogy 2010-ben visszatért a Forma-1-be, most azonban elismeri, nagyon várja már a visszavonulást.

A Mercedes néhány héttel ezelőtt jelentette be, hogy Schumacher helyét a McLarentől érkező Lewis Hamilton veszi át – a német versenyző tehát három év után ismét szögre akasztja a sisakját.

Schumacher elmondta, úgy érzi, helyes döntést hozott, és nem igazak azok a pletykák, melyek szerint a Mercedes belekényszerítette a nyugdíjba.

„Alig várom már a visszavonulást – úgy gondolom, az adott körülmények között helyesen döntöttem” – mondta a hétszeres világbajnok a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak nyilatkozva.

„A Mercedes vezetői többször hangsúlyozták, hogy a szezon után is szeretnének együtt dolgozni velem – nemcsak egy, hanem két évig is. Azt gondolom, ez nagyon nehéz lett volna számomra, még egyetlen szezonra is. Valójában belül talán már hónapokkal ezelőtt – tudat alatt – eldöntöttem, hogy visszavonulok.”

Schumacher elmondta, a Mercedes a lehető legjobb döntést hozta meg azzal, hogy leigazolta a McLarentől a 2008-as év Forma-1-es világbajnokát, Lewis Hamiltont.

„Őszintén szólva úgy gondolom, ha lehetőséged van arra, hogy leszerződtesd Lewis Hamiltont a Mercedeshez, akkor meg is kell tenned. Én ugyanígy döntöttem volna, ő a megfelelő választás.”

A hétszeres világbajnok kifejtette, egyáltalán nem bánta meg, hogy háromévnyi pihenő után 2010-ben visszatért a Forma-1-be, rengeteg mindent tanult ugyanis az elmúlt időszakban – elsősorban saját magáról.

„Ez a három év nagyon sokat jelentett nekem. Egy másik nézőpontból is megtapasztaltam a Forma-1-et, javítani tudtam személyiségemen. Megváltoztam, közelebb merem engedni magamhoz az embereket. Korábban mindig mikroszkóp alatt voltam, óriási nyomás nehezedett rám. Most sokkal nyitottabb és nyugodtabb vagyok.”

Hirdetés

„Azt gondolom, büszke lehetek arra, amit a Forma-1-ben elértem. Persze bizonyos dolgok alakulhattak volna másképp, és nyilvánvalóan szerettem volna sikeres lenni a Mercedesszel is. De hogy van-e okom arra, hogy elégedetlen vagy szomorú legyek? Nincs.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!