Schumacher szimulátoros adatai sem győzték meg a Williams-főnököt - F1VILÁG.HU

Schumacher szimulátoros adatai sem győzték meg a Williams-főnököt

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff mindent megtett azért, hogy beajánlja Mick Schumachert a Williamshez, a brit istálló csapatfőnöke, James Vowles-t azonban nem győzték meg a látottak.

Schumacher a tavalyi szezont követően volt kénytelen távozni a Haas csapatától, miután az amerikai istálló két szezon után megvált tőle. A német pilóta ezt követően lett a Mercedes tartalékosa, célja pedig az volt, hogy mihamarabb újra az F1-es mezőny tagja legyen. Schumacher rengeteg időt töltött a Mercedes szimulátorában, ahol az istálló vezetősége, valamint pilótái, Lewis Hamilton és George Russell elmondása szerint remek munkát végzett. Mivel azonban nem sok üres hely van 2024-re a mezőnyben, Schumacher visszatérése igencsak valószínűtlen.

A Williamsnél viszont még nincs döntés arról, hogy ki lesz Alex Albon csapattársa jövőre, Logan Sargeant szerződése ugyanis lejár. Miután a brit istálló a Mercedes hajtásláncát használja a Forma-1-ben, ezáltal szoros az együttműködés, logikus, hogy Toto Wolff a Williamsnél próbált helyet találni Schumachernek. Az F1-Insider című lap értesülései szerint az osztrák szakember még Schumacher szimulátoros adatait is átküldte a grove-i gárda csapatfőnökének, James Vowles-nak, aki egészen a tavalyi év végéig a Mercedes stratégiai főnökeként dolgozott. A brit szakember ezt követően döntött úgy, hogy inkább nem kér Schumacherből.

Sargeant lehetséges utódjaként most Felipe Drugovich-ot emlegetik, aki jelenleg az Aston Martin tesztpilótájaként tevékenykedik az F1-ben, aki nemcsak teljesítményével győzte meg a Williams-főnökét, hanem bizony mintegy 15 milliós szponzori támogatást vihetne magával. Arról, hogy Sargeantnek távoznia kell-e, várhatóan az október 22-i Amerikai Nagydíj után hoznak döntést.

Schumacher pedig jó eséllyel az Endurance-világbajnokságon folytatja jövőre, miután az Alpine megerősítette, előrehaladott egyeztetéseket folytatnak a német pilótával.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!