Schumacher szívesen lett volna fia menedzsere az F1-ben

OLYMPUS DIGITAL CAMERA, Ferrari, Michael Schumacher, 2004, French Grand Prix,
Fotó: Scuderia Ferrari
Michael Schumacher egykori menedzsere, Willi Weber szerint a hétszeres világbajnok menedzserként visszatért volna a Forma-1-be, hogy fia, Mick útját egyengesse, ha nincs sajnálatos síbalesete.

A német autóversenyző még 2013 decemberében szenvedett súlyos balesetet síelés közben, hónapokig kómában volt, majd miután orvosai felébresztették a mélyaltatásból, állapotáról szinte semmilyen információt nem közölt a család.

Fia, Mick időközben pedig lépked felfelé a ranglétrán: tavaly megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot, idén pedig már a Forma-2-ben bizonyít, sőt, a Ferrari juniorversenyzője lett, és nemrég F1-es autóval tesztelt.

A Motorsport.com című lapnak adott interjújában Schumacher egykori menedzsere, Willi Weber arról beszélt, a legendás versenyző szívesen segítette volna fiát az F1-ben.

„Michael igyekezett a Forma-1-be juttatni őt, és menedzselte is volna, ahogy én menedzseltem őt” – mondta a szakember. „Ez lett volna a történet végeredménye. Imádta volna.”

Mick Schumachert jelenleg az a Sabine Kehm menedzseli, aki F1-es pályafutása utolsó éveiben az idősebb Schumacher ügyeit is intézte.

Weber úgy véli, a kis Schumi nagyon jó kezekben lett volna akkor is, ha édesapja segíti őt pályafutásában.

„Michael mindent tud. Tudja, melyik csapattal kell tárgyalni, tudja, hogyan működnek a dolgok, hiszen mindig maga tapasztalt meg mindent. Ez volt az ő ambíciója.”

„Édesapja révén Micknek nehéz tehet kell cipelnie. Az emberek mindig vele fogják összehasonlítani, és azt mondogatják: ’Schumacher a neve, ugyanolyan eredményeket kell elérnie, mint az apjának’.”

„Természetesen ez hatalmas tehet a fiú számára. Ha Michael ott állna mellette, teljesen más lenne a szimbolikája. Most viszont Mick gyakorlatilag édesapját képviseli az emberek szemében.  Ez pedig probléma. Mert mindenki hozzá hasonlítja, és mindenki azt mondja, hogy ugyanolyan eredményeket kell elérnie.”

Fotó: Pirelli

Weber hosszú ideje nem áll már kapcsolatban Schumacher családjával, és elmondása szerint a baleset óta eltelt időszak különösen nehéz volt számára.

„Néha be kell zárkóznom… A balesete után három hónapig úgy szenvedtem, mint egy kutya. Az emberek folyton kérdezgetnek, akárhol legyek: ’Te vagy Willi Weber, hogy van Schumacher?’ És ilyenkor minden újrakezdődik bennem.”

„Azt kívánom, Michael mihamarabb álljon újra a saját lábára, hogy megölelhessem őt. Ez a legnagyobb kívánságom.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!