Schumacher tanácsot adott Raikkönennek

Michael Schumacher úgy gondolja, hogy Kimi Raikkönen sokkal gyorsabban túljutott volna a szezon közbeni nehézségeken, ha nyitottabb és közvetlenebb lett volna a Ferrari szakembereivel. A hétszeres bajnok szívesen segítene.

Michael Schumacher úgy gondolja, hogy Kimi Raikkönen sokkal gyorsabban túljutott volna a szezon közbeni nehézségeken, ha nyitottabb és közvetlenebb lett volna a Ferrari szakembereivel. A hétszeres bajnok szívesen segítene.

A finn versenyző Schumacher helyét vette át az olaszoknál, miután utóbbi a 2006-os szezon végén szögre akasztotta versenyzői sisakját, majd a Ferrarinál töltött első évében megszerezte a bajnoki trófeát.

Azonban a hétszeres világbajnok, aki jelenleg tanácsadóként tevékenykedik a Ferrarinál, úgy véli, hogy Raikkönen megkönnyíthetné saját dolgát, ha nyitottabb és közvetlenebb lenne a csapat dolgozóival.

Bár a finn versenyző igen gyengén teljesítet a szezon középső részében, Schumacher védelmébe vette a világbajnokot, akinek mélyrepülését véleménye szerint az autó karakterisztikájának megváltozása, nem pedig a motiváció hiánya okozta.

“Úgy gondolom, hogy több szempontból is meg kell védenem, mert a szezon közepén elvégeztünk néhány fejlesztést az autón, melyek nem feküdtek igazán Kimi vezetési stílusának” – mondta Schumacher a BBC Sportnak adott exkluzív interjújában.

“Azonban abban a pillanatban, ahogy visszatértünk a régi beállításokhoz, ismét versenyképes időket tudott futni.”

A 39 éves német legenda azonban nem győzte hangsúlyozni, hogy Raikkönen zárkózott stílusa sokkal kevésbé produktív, mint csapattársa, Felipe Massa hozzáállása, aki nem rest segítséget, tanácsokat kérni tőle, illetve a Ferrari többi dolgozójától.

“Kimi még csak második évét tölti nálunk, így a beilleszkedési időszakban van” – mondta Schumacher. “Felipe már hosszabb ideje velünk van, így neki már nincsenek ilyen problémái.”

“Teljesen más a kapcsolatom Kimivel és Felipével. Bizonyos szempontból erőssége, hogy csakis magára fókuszál (Raikkönen), viszont néha ez nincs a segítségére. Talán többet tudnánk segíteni neki, ha kérné.”

Schumacher továbbá elismerően beszélt Lewis Hamiltonról, azonban nem kívánta összehasonlítani a brit versenyzőt Massával, akik kemény csatát vívnak majd a bajnoki címért a hétvégén megrendezésre kerülő szezonzáró Brazil Nagydíjon.

“Nagyra becsülöm azért, amit ilyen rövid idő alatt elért – még csak a tavalyi évben csatlakozott, és azonnal fel tudta venni a versenyt (Fernando) Alonsóval, és nagyon gyakran ő volt a gyorsabb, ami magáért beszél” – mondta a német.

“Hogy jobb-e, mint Felipe Massa, avagy sem?”

“Meg kell nézned a körülményeket, és ez külső szemlélőként nem mindig olyan egyszerű.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS