Költségplafon-ügy

Schumacher teljesen jogosnak tartja az idei kritikát

Michael Schumacher teljes mértékben megérti és elfogadja azt a kritikát, amit visszatérő évében kapott az emberektől, és elmondása szerint ez még inkább arra ösztönzi, hogy kapcsoljon magasabb sebességi fokozatba 2011-ben.


Michael Schumacher teljes mértékben megérti és elfogadja azt a kritikát, amit visszatérő évében kapott az emberektől, és elmondása szerint ez még inkább arra ösztönzi, hogy kapcsoljon magasabb sebességi fokozatba 2011-ben.

A hétszeres világbajnok három év kihagyás után tért vissza a Forma-1-be, de „bemutatkozó” éve nem úgy sikerült, ahogy azt tervezte, hiszen egyetlen alkalommal sem tudott felállni a dobogóra, és javarészt kikapott csapattársától, Nico Rosbergtől.

Hirdetés
 

Bár rengeteg kritika érte az idei évben, Schumacher saját weboldalán közzétett interjújában elmondta, hogy számára ez teljesen elfogadható, hiszen valóban nem úgy szerepelt, ahogy szerepelnie kellett volna.

„Jól viselem és tudom is kezelni a kritikát” – mondta a német legenda. „Megfelelően kell tudni szelektálni a kritikák között, és akkor azok előbbre vihetik az embert.”

„Sokkal fontosabb viszont, hogy nagyon elégedett vagyok az itt zajló munkával, és ez a siker egyik fő titka, hiszen soha nem merülnek fel motivációs problémák.”

Schumacher azt is hozzátette, hogy egy percig sem gondolta, hogy könnyű lesz számára a visszatérés, azonban bevallása szerint a gyenge eredmények azért meglepték.

„Az idei év egy óriási kihívás volt, és ebből a szempontból ez mindenképpen kielégítette az elvárásaimat” – folytatta a német. „Ami viszont az eredményeket illeti, egyértelműen nem hoztuk azt a szintet, amire számítottunk.”

„Azonban harcolni kell a céljaidért, ami mindig is a hitvallásom volt. A Mercedes, az egész csapat és jómagam azon dolgozunk közösen, hogy valami sikereset felépítsünk. Az pedig, hogy nem megy könnyen ez a folyamat, még érdekesebbé teszi számunkra a kihívást.”

„Egyikünk sem olyan típusú ember, aki feladja rögtön az első akadály vagy visszalépés után. Pontosan az ellenkezője történik, ez még elhivatottabbá és sikeréhesebbé tesz bennünket.”

„Véleményem szerint az évek alatt bizonyítottam, hogy szeretem a kihívásokat, és tudom is kezelni azokat. Egy cseppet sem bántam meg azon döntésemet, hogy visszatértem.”

Schumacher a szezon utolsó negyedében egyre jobb teljesítményt nyújtott, ami mindenképpen bizakodásra ad számára okot, és nem titkolt célja, hogy harcba szálljon a győzelmekért a jövő évben.

„Pozitív érzésekkel fejeztük be az évet, és a dolgok kezdtek összeállni. Annak pedig külön örülök, hogy fizikailag nem vett ki sokat belőlem, és nem volt különösebben megterhelő számomra ez az év” – magyarázta.

„Ismerve és látva a jövő évi felkészülési munkálatainkat, magabiztos vagyok, hogy néhány versenyen lehet esélyünk saját erőből harcba szállni a futamgyőzelemért. Ezek olyan kilátások, amik miatt már alig várom, hogy ismét rajthoz álljak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Schumacher teljesen jogosnak tartja az idei kritikát
Hamilton reméli, valamelyest tartani tudják a lépést a két topcsapattal
Sainz: Egy győzelem még mindenképp kellene idén a Ferrarinak
Russell vezetésével Mercedes-elsőség a második japán edzésen

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!