Friss hírek

Schumacher: Tudom, hogy megérdemlek egy helyet a Forma-1-ben!

Nem mondott még le a Forma-1-ről, szeretne mihamarabb visszakerülni a rajtrácsa Mick Schumacher, kinek menesztését csütörtökön jelentette be a Haas csapata.

A német versenyző második szezonját tölti az F1-ben, egy ideje pedig már sejteni lehetett, idei hullámzó teljesítménye miatt a Haas nem hosszabbítja meg lejáró szerződését. Ezt végül magyar idő szerint csütörtök reggel jelentette be az amerikai istálló. Azt egyelőre nem erősítették meg, ki veszi át a német helyét, ám minden valószínűség szerint honfitársa, Nico Hülkenberg kap lehetőséget 2023-ban.

Hogy Schumacher hol folytatja, az egyelőre nagy kérdés: a pletykák arról szólnak, a Mercedes tartalékversenyzője lehet a következő idényben, ám ezt még nem jelentették be. Egy biztos, Schumacher nem akar elszakadni a Forma-1-től.

Hirdetés
 

„Ez lesz az utolsó versenyem a Haas F1-es csapatával” – írta közleményében a fiatal pilóta az Abu Dhabi Nagydíj előtt. „Nem akarom titkolni, nagyon csalódott vagyok a döntés miatt, miszerint nem újítják meg a szerződésem.”

„Mindenesetre szeretnék köszönetet mondani úgy a Haasnak, mint a Ferrarinak ezért a lehetőségért. A közös évek segítettek abban, hogy technikailag és emberileg is érettebbé váljak. És főleg a nehéz időkben realizáltam, mennyire imádom ezt a sportot.”

„Bukkanókkal teli út volt időnként, de folyamatosan fejlődtem, rengeteget tanultam, és biztosan tudom, hogy megérdemlek egy helyet a Forma-1-ben. Szóval közel sincs lezárva ez a téma. Ami nem öl meg, csak megerősít! A tűz továbbra is lobog bennem a Forma-1 iránt, és keményen fogok küzdeni azért, hogy visszatérjek a rajtrácsra!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Schumacher: Tudom, hogy megérdemlek egy helyet a Forma-1-ben!
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni
Marko: Verstappenhez jelenleg senki sem mérhető

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!