Schumacher úgy érzi, remekül boldogul a Haas autójával - F1VILÁG.HU

Schumacher úgy érzi, remekül boldogul a Haas autójával

HIRDETÉS
Egyre kényelmesebben érzi magát a Haas 2021-es versenyautójában a Forma-1 újonca, Mick Schumacher. A német azt mondja, nagyon sokat köszönhet versenymérnökének, Gary Gannonnak.
AUTODROMO INTERNAZIONALE ENZO E DINO FERRARI, ITALY - APRIL 17: Mick Schumacher, Haas VF-21 during the Emilia Romagna GP at Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari on Saturday April 17, 2021 in imola, Italy. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Schumacher a Forma-2-es sorozat megnyerése után idén mutatkozott be a Forma-1-ben. A német tehetségnek nincs egyszerű dolga, hiszen a Haas idén abszolút sereghajtónak számít a királykategóriában, és bevallottan nem is fektet túl nagy hangsúlyt az idei versenyautó fejlesztésére.

Schumacher számára szolidan sikerült a szezon első két versenye Bahreinben és Imolában, és bár elő-előfordulnak hibák, úgy érzi, remekül beilleszkedett a csapatba.

„Úgy érzem, én és a csapat remekül tudunk együtt dolgozni” – mondta a fiatal versenyző Portimaóban. „És ez kifizetődik, hiszen Bahrein után nagyot tudtunk előrelépni Imolában.”

„Tudunk folyamatosan fejlődni, és közelebb kerülni az előttünk lévőkhöz. Ami azt illeti, elég közel tudtam kerülni a Q2-höz is Imolában, ami igazán ígéretes, hiszen már ilyen korán látjuk ennek a lehetőségét. Az imolai pálya persze lehet, hogy egy kicsit jobban feküdt nekünk, de mégis jó ezt látni.”

Schumacher azt mondja, munkáját nagyban megkönnyíti az, hogy Gary Gannon személyében egy olyan versenymérnököt kapott, akivel nagyon egy húron tud pendülni, és nem félnek kritizálni egymást alkalomadtán.

„Nagyon kényelmesen érzem magam az autóban. És ebben komoly szerepe van Garynek, aki nagyon higgadt, mindig remek visszajelzéseket ad, és képes nagyon jól átlátni a helyzetet. Bár még nagyon korán van, mégis nagyon jó a kapcsolatunk, képesek vagyunk nyíltan beszélni, tudjuk kritizálni egymást, ha arra van szükség. Ezért azt gondolom, a szezon előrehaladtával egy nagyon szoros munkakapcsolat alakul majd ki közöttünk, szóval nagyon várom már az idény további részét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!