Friss hírek

Schumacher újra gyereknek érzi magát

Michael Schumacher elárulta, hogy úgy érzi magát a hétvégi szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt, mint egy kisgyerek, aki már számolja, mennyit kell aludni, hogy eljöjjön a karácsony.

Michael Schumacher elárulta, hogy úgy érzi magát a hétvégi szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt, mint egy kisgyerek, aki már számolja, mennyit kell aludni, hogy eljöjjön a karácsony.

A hétszeres világbajnok három év után tér vissza a Forma-1-be, és 41 évesen azon lesz, hogy ismét a legjobbak között lehessen, és harcba szállhasson az élen állókkal a futamgyőzelmekért, illetve a bajnoki címért.

A 41 éves versenyző elmondta, hogy már alig várja a szezon első versenyét, ahol mindent bele fog adni, hogy a lehető legjobban teljesítsen.

“Végre megkezdődik a szezon” – jelentette ki Schumacher. “Úgy érzem magam, mint egy kisgyerek, aki már alig várja a karácsonyt. A visszatérésemről szóló döntés már nagyon távolinak tűnik, és már alig várom, hogy megkezdődjön a szezon Bahreinben.”

“Vicces, hogy ismét a Forma-1-ben fogok versenyezni, jóllehet néhány hónapja még biztosan kategorikusan elutasítottam volna a lehetőséget. De a dolgok néha változnak, összeállnak a megfelelő feltételek és körülmények. Jóval frissebbnek érzem magam, mint évekkel ezelőtt.”

“Fizikálisan tökéletesen felkészült vagyok, és ami még fontosabb, az energiám teljesen visszatért. Mikor 2006-ben visszavonultam, teljesen le voltak merülve az elemeim. Most viszont feltöltődtek, és készen állok a kihívásra.”

“Ez a versengés a legmagasabb szinten zajlik, amit csak a Forma-1 tud biztosítani, ez pedig igazán csábító számomra” – tette hozzá Michael, aki bízik a legjobbakban, de nem mer előzetes jóslatokba bocsátkozni.

“Mindig nagyon nehéz az előszezon után találgatni, és ez még inkább igaz az idei évre, de az utolsó teszt Barcelonában bebizonyította, hogy versenyképesek lehetünk.”

“Azzal is tisztában vagyunk, hogy lesznek újításaink Bahreinben, amik még jobbá teszik majd az autót. Fontos, hogy már a szezon elejétől az élbolyban legyél, és magabiztos vagyok, hogy ezzel nem lesz probléma, és valóban az első között leszünk.”

A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn azonban figyelmeztetett, hogy senki nem várjon tőlük csodát az első versenyeken, ugyanis még rengeteg munka vár rájuk.

“Egy erős tesztprogramot teljesítettünk az MGP W01-es modellel, de nem igazán értük el azt a felkészültségi szintet, amit el szerettünk volna érni a szezon első versenyéig, a Bahreini Nagydíjig” – mondta a brit szakember.

“Az autó ígéretes, és egy nagyon erős fejlesztési programunk van a szezonra, de még nagyon sok munka vár ránk, hogy biztosan ott legyünk a bajnoki címért folytatott küzdelemben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!