Schumacher vagy Hülkenberg? Akárkit is választ a Haas, a céljuk az előrelépés - F1VILÁG.HU

Schumacher vagy Hülkenberg? Akárkit is választ a Haas, a céljuk az előrelépés

Günther Steiner a csapatának akarja a legjobbat, ezt figyelembe véve dönt Mick Schumacher és Nico Hülkenberg F1-es jövőjéről. Hogy melyikük ülhet jövőre autóba, az napokon belül hivatalossá válhat.

Hosszú ideje beszédtéma a Haas háza táján a jövő évi pilótapáros kérdése, ugyanis ők az egyetlen csapat az F1-ben, akik még mindig nem döntöttek erről a kérdésről. Kevin Magnussen jövője biztos, miután év elején több évre szóló egyezséget kötött a csapattal, Mick Schumacher helyzete azonban erősen kérdéses. Michael Schumacher fiának egyrészt lejár a szerződése, másrészt az eddigi teljesítményével nem sikerült meggyőznie a csapatát a további együttműködésről, így az utóbbi hetekben egyre hangosabbá váltak azok a hangok, amelyek szerint Nico Hülkenberg érkezhet az ifjú pilóta helyére. Günther Steiner csapatfőnök Brazíliában elárulta, napokon belül eldőlhet a kérdés.

“Jövő héten remélhetőleg bejelenthetünk valamit, bármi is legyen az” – fogalmazott Steiner, hozzátéve, hogy ez az ő egyéni elképzelése, és nem ígér semmit.

Az időpont nem véletlen, a jövő hétvégi Abu Dhabi Nagydíjjal ugyanis véget ér az idei F1-es szezon, amit az utóbbi évek szokásához híven a csapatok egy rövid teszttel zárnak. Ezen az utószezoni teszten már azt a pilótát kívánják autóba ültetni, aki jövőre is náluk fog versenyezni. A döntésüket egyébként sem kell siettetniük, hiszen a mezőnyben már csak náluk van szabad hely a 2023-as szezonra, így nem kell attól tartaniuk, hogy bármelyik jelöltjük máshová igazol.

“Abu Dhabiban azzal akarunk tesztelni, aki jövőre nálunk vezet. Ez az egyetlen, amit akarunk. Amellett, hogy a lehető legjobb döntést próbáljuk meghozni. Az idő ebben a segítségünkre van” – árulta el Steiner.
Hülkenberg utoljára 2019-ben teljesített teljes szezont az F1-ben, a Covid megjelenése óta viszont több alkalommal tartalékpilótaként állt rajthoz. Legutóbb Sebastian Vettelt helyettesítette az idei szezon elején. Steiner szerint azt a pilótát próbálják kiválasztani, akivel a csapat a legtöbbet fejlődhet.

“Úgy gondolom, az autó fejlesztése terén jövőre előrébb fogunk lépni. Sok mindent tettünk idén, sokat elemeztük, hogyan javíthatnánk a csapaton. Már nem rövid távon gondolkozunk, az néhány évvel ezelőtt volt” – tette hozzá a csapatvezető.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!