Friss hírek

Schumacher vb-címet nyerne a Mercedesnek

Michael Schumacher úgy érzi, hogy a Mercedes GP-nek mindene megvan ahhoz, hogy megnyerje az idei bajnoki címet a Forma-1-ben, de mindenkit figyelmeztetett, hogy még ennek ellenére sincsen semmi garancia a sikerre.

Michael Schumacher úgy érzi, hogy a Mercedes GP-nek mindene megvan ahhoz, hogy megnyerje az idei bajnoki címet a Forma-1-ben, de mindenkit figyelmeztetett, hogy még ennek ellenére sincsen semmi garancia a sikerre.

Schumacher három év kihagyás után tér vissza az F1-be, miután elmondása szerint egykori mentora, a Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn meggyőzte arról, hogy igenis van még keresnivalója a mezőnyben.

A hétszeres világbajnok meghatottan nyilatkozott, hiszen annak a cégnek az oldalán térhet vissza, amely 1991-ben befizette a Jordan istállóhoz, ahol bemutatkozott a Forma-1-ben.

A Mercedes 1993 óta van jelen a sportágban, mint motorszállító, ám 1955 óta először fog saját név alatt, gyári csapattal rajthoz állni. A német cég azt követően vonult ki az F1-ből, hogy egyik autója benne volt abban a tömegkarambolban, amiben 80 néző életét vesztette Le Mans-ban.

“Megható a részese lenni a feltámasztott Ezüstnyíl istállónak, és ez még jobban arra ösztönöz, hogy sikeresen szerepelj” – mondta Michael a stuttgarti bemutatón. “Meg vagyok győződve arról, hogy a Mercedesnek mindene megvan ahhoz, hogy harcba szálljon a világbajnoki címért.”

“Azonban az csak egy dolog, hogy minden összetevő megvan ahhoz, hogy megfőzz valamit, ám az már egy másik dolog, hogy jó lesz-e az eredmény.”

“De azt gondolom, hogy Ross tapasztalatával, és azzal, amit a tavalyi évben elértünk, a Mercedesszel, mint csapattal, minden tapasztalatával, tudásával, és minőségével, illetve velem… elnézést, de csak egyetlen célunk lehet.”

“Azonban az egy dolog, hogy megvan a cél, más kérdés, hogy sikerül-e elérni. Erre viszont csak később kaphatunk választ, de bízunk a legjobbakban, hiszen tényleg minden adott a sikerhez.”

Már a tavalyi évben felmerült, hogy Schumacher visszatér, ám akkor még a Ferrari oldalán, ahol a sérült Felipe Massa helyét vehette volna át, azonban egy korábbi nyaksérülése miatt végül nem tudta vállalni a beugrást.

A hétszeres világbajnok két hete részt vett egy háromnapos teszten Jerezben, ahol egy GP2-es versenygéppel rótta a köröket, és elmondta, hogy nyaksérülése már a múlté, és kiváló egészségnek örvend.

“Mindenkit megnyugtathatok, hogy a nyakam teljesen rendbejött, azzal biztosan nem lesz gondom az idei szezonban” – mondta Schumacher. “Teljesen fel vagyok tüzelve. Már alig várom a jövő hetet, mikor megkezdhetem az új autó tesztelését Valenciában.”

“A nyakam teljesen jól van. Sikeresen teljesítettem a GP2-es tesztet, és rengeteget készültem a télen, számos vizsgálaton részt vettem, és biztos vagyok abban, hogy minden a legnagyobb rendben van az egészségi állapotommal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Schumacher vb-címet nyerne a Mercedesnek
Nem tudni még, menthető-e Verstappen motorja
Gasly: Bottas jól elb*szta a versenyünket…
Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett a Mercedesnek
Russell újra Mercedesben: Gumiteszt a Hungaroringen!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!