Schumacher: Versenyzőként és emberként is fejlődni fogok - F1VILÁG.HU

Schumacher: Versenyzőként és emberként is fejlődni fogok

Mick Schumacher már nagyon izgatott, hogy a hétvégi Bahreini Nagydíjon végre rajthoz állhasson a Forma-1-ben: a német versenyző alig várja, hogy az éles munka is megkezdődhessen a Haas csapatával.

30 évvel azután, hogy Michael Schumacher bemutatkozott a Forma-1-ben, újra debütál egy Schumacher a száguldó cirkuszban: a hétszeres világbajnok fia a Haas csapatával várja a bahreini szezonnyitót. 

Mick Schumacher elmondta, eddig nagyon jól alakul a közös munka a Haasszal, a továbbiakban pedig az lesz a célja, hogy minden nap tanuljon és fejlődjön. 

 

„Jók voltak az első tapasztalataim a csapattal, nagyon jól érzem magam. Keményen dolgozunk, és érzem, hogy mindenki nagyon motivált – ez engem is inspirál. Boldog vagyok, hogy megkezdődik a szezon és valóban elkezdhetjük a munkát” – nyilatkozta a fiatal német. 

„Természetesen nagyon várom az első versenyt Bahreinben. Ha belegondolok, hogy harminc évvel ezelőtt édesapám az első versenyét teljesítette, most pedig én kezdem az enyémet…”

„Tény, hogy a Forma-1-ben vagyok és versenyzek – ez hihetetlen érzés. Nagyon szerencsés vagyok, hogy végre itt vagyok, hogy végre itt lesz minden verseny, ahol megmutathatom a bennem rejlő potenciált és hogy egy ilyen nagyszerű csapattal dolgozhatok együtt. Versenyzőként és emberként is tanulni fogok és egyre jobb leszek.” 

A kérdésre, milyen érzés abban a mezőnyben rajthoz állni, ahol olyan nevek szerepelnek, mint Lewis Hamilton, Fernando Alonso vagy Sebastian Vettel, Schumacher így válaszolt: „Nagyon tisztelek mindenkit, versenyzőként és emberként is. Jó lesz velük egy rajtrácson állni és a világ top 20 pilótája között lenni. Ennek nagyon örülök. Boldog vagyok, hogy most elkezdődik.”

Schumacher elmondta, számos helyszín van, amit már izgatottan vár, ezek közül is Spát és Suzukát emelte ki. 

„Spát mindenképp nagyon várom” – mondta. „Úgy gondolom, ez a legismertebb pálya, ahol versenyzünk. Suzukában még nem vezettem – sok kört megtettem szimulátorral, és ez a másik olyan helyszín, aminek nagyon örülök. Természetesen sok pálya van, amit szeretek, például Monza is. Boldog vagyok, hogy ezeken a pályákon F1-es autót vezethetek. Boldog, büszke vagyok, és nagyon várom.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!