Schumacher: Vettel nem hezitálna, ha felajánlanák Hamilton ülését - F1VILÁG.HU

Schumacher: Vettel nem hezitálna, ha felajánlanák Hamilton ülését

HIRDETÉS
A korábbi Forma-1-es versenyző, Ralf Schumacher szerint Sebastian Vettelt kellene szerződtetnie a Mercedes csapatának abban az esetben, ha Lewis Hamilton úgy dönt, nem folytatja a versenyzést.
Sebastian Vettel, Aston Martin, Lewis Hamilton, Mercedes

Hamilton a tavalyi szezonzáró óta nem szólalt meg nyilvánosan,  a legújabb hírek szerint pedig jövője azon múlhat, milyen eredménnyel zárul majd a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) belső vizsgálata a tavalyi Abu Dhabi Nagydíjjal kapcsolatban.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a minap egy interjúban azt mondta, nagyon bízik abban, hogy Hamilton nem fordít hátat az F1-nek.

Ha viszont mégis így lesz, a Mercedesnek meg kell találnia az utódját. Ralf Schumacher szerint Sebastian Vettel szerződtetése kézenfekvő lenne.

„Sebastiannak még mindig megvan a tapasztalata és a sebessége. És mindezek mellett jól ismeri a Mercedes autóját – illetve a motort. És azt gondolom, az Aston Martin koncepciója nagyon közel áll a Mercedeséhez” – mondta Schumacher a német Sky Sportnak nyilatkozva.

„Előfordulhat, főleg, hogy személyi változások történtek az Aston Martinnál, amik talán nem túl ideálisak Sebastian számára. Mert azt gondolom, ő és Otmar Szafnauer jó csapat voltak.”

A volt F1-es versenyző szerint Vettel nem hezitálna, ha ajánlatot kapna a Mercedestől.

„Ha lehetősége lenne bekerülni ebbe a csapatba, természetesen elfogadná, ez 100 százlék, mert jobb esélyeket kínálna számára. És Sebastian is ezt akarja. Versenyeket akar nyerni, ezt már megmutatta.”

Schumacher ugyanakkor nem számít arra, hogy Hamilton hátat fordít a Forma-1-nek.

Lewis Hamilton nem vonult vissza. Toto Wolffnak pedig vannak még tehetségei a tarsolyában.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!