Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Schumacher: Vettel olyan nekem, mint az édesapám neki

Rendkívül nagyra tartja a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt a Forma-1-es karrierről álmodozó Mick Schumacher. A német azt mondja, úgy tekint Vettelre, ahogy a Ferrari versenyzője tekintett az ő édesapjára, Michael Schumacherre.

Vettel számos alkalommal beszélt már arról, gyerekkori hőse volt honfitársa, Michael Schumacher, akivel később baráti kapcsolatot is ápolt.

A hétszeres világbajnok fia, Mick idén a Forma-2-es sorozatban versenyez, és feltehetően jövőre is ebben a szériában folytatja, noha a cél természetesen a Forma-1. A fiatal német pilóta most a Motorsport-Magazin.com című lapnak adott exkluzív interjújában beszélt a Vettelhez fűződő viszonyáról.

„Rendkívüli módon tisztelem őt” – mondta a fiatal német pilóta. „Sokat beszélgetünk a motorsportról. Próbálok tippeket szerezni tőle, és azokat beültetni a gyakorlatba is. Sokkal régebb óta van a sportban, mint én, szóval minden egyes beszélgetésünk segít.”

„Szerintem, aki édesapám volt Sebastian számára, ő ugyanaz nekem – olyasvalaki, akihez közel állok, és akivel tudok a motorsportról beszélgetni.”

Schumacher idén januárban a Ferrari akadémiájára is bekerült, így az olasz istálló mindenben igyekszik segíteni őt pályafutásában.

„Úgy érzem, a Ferrari magához láncolt. Velük nőttem fel, mindig olasz csapatoknál versenyeztem egy idényt kivéve. Már amikor gokartoztam, akkor is a Tony Kart színeiben versenyeztem, ami egy teljesen olasz csapat. Csak 2015-ben nem dolgoztam olaszokkal, amikor a Van Amersfoort színeiben a Forma-4-ben versenyeztem. Most viszont ismét olasz istállónál, a Premánál versenyzem. Egyszerűen fantasztikus, mennyire szenvedélyesek a motorsport iránt. És ezt a Ferrarinál egyre jobban értékeled.”

„Nagyon különleges végigsétálni Maranellóban, vagy Fioranóban. Egy hatalmas család. Jól érzi magát ott az ember, jó érzés része lenni a Ferrari családjának.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!