Friss hírek

Schumacher: Vettel olyan nekem, mint az édesapám neki

Mick Schumacher (GER) talks with Sebastian Vettel (GER) during the Race of Champions on Sunday 20 January 2019 at Foro Sol, Mexico City, Mexico
Rendkívül nagyra tartja a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt a Forma-1-es karrierről álmodozó Mick Schumacher. A német azt mondja, úgy tekint Vettelre, ahogy a Ferrari versenyzője tekintett az ő édesapjára, Michael Schumacherre.

Vettel számos alkalommal beszélt már arról, gyerekkori hőse volt honfitársa, Michael Schumacher, akivel később baráti kapcsolatot is ápolt.

A hétszeres világbajnok fia, Mick idén a Forma-2-es sorozatban versenyez, és feltehetően jövőre is ebben a szériában folytatja, noha a cél természetesen a Forma-1. A fiatal német pilóta most a Motorsport-Magazin.com című lapnak adott exkluzív interjújában beszélt a Vettelhez fűződő viszonyáról.

„Rendkívüli módon tisztelem őt” – mondta a fiatal német pilóta. „Sokat beszélgetünk a motorsportról. Próbálok tippeket szerezni tőle, és azokat beültetni a gyakorlatba is. Sokkal régebb óta van a sportban, mint én, szóval minden egyes beszélgetésünk segít.”

„Szerintem, aki édesapám volt Sebastian számára, ő ugyanaz nekem – olyasvalaki, akihez közel állok, és akivel tudok a motorsportról beszélgetni.”

Schumacher idén januárban a Ferrari akadémiájára is bekerült, így az olasz istálló mindenben igyekszik segíteni őt pályafutásában.

„Úgy érzem, a Ferrari magához láncolt. Velük nőttem fel, mindig olasz csapatoknál versenyeztem egy idényt kivéve. Már amikor gokartoztam, akkor is a Tony Kart színeiben versenyeztem, ami egy teljesen olasz csapat. Csak 2015-ben nem dolgoztam olaszokkal, amikor a Van Amersfoort színeiben a Forma-4-ben versenyeztem. Most viszont ismét olasz istállónál, a Premánál versenyzem. Egyszerűen fantasztikus, mennyire szenvedélyesek a motorsport iránt. És ezt a Ferrarinál egyre jobban értékeled.”

„Nagyon különleges végigsétálni Maranellóban, vagy Fioranóban. Egy hatalmas család. Jól érzi magát ott az ember, jó érzés része lenni a Ferrari családjának.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek