Friss hírek

Schumacher Vettelt megelőzve először a tízben

A váratlan gumitaktikának a Haas egyik pilótája inkább az árnyoldalait tapasztalta meg, a másik viszont előnyösnek érezte azt. Kevin Magnussen és Mick Schumacher is elfogadhatónak érzi a 8. és a 10. rajthelyet az Emilia-Romagna Nagydíj szombati sprintje után.

Meglepetést okozott a sprintverseny rajtrácsán, hogy mindkét Haas a közepes keverékű gumikat választotta, ennél jobban már csak Kevin Magnussen lepődött meg azon, hogy a többiek nem erre a taktikára szavaztak. A dán a negyedik helyről startolt, ám Sergio Pérez, Carlos Sainz, Daniel Ricciardo és Valtteri Bottas is megelőzte őt a futam során.

„Alaposan meglepett minket, hogy mindenki más a lágy gumikat választotta, mert nagyon reméltük, hogy nem így lesz. Úgy számoltunk viszont, hogy a lágyak túl hamar elhasználódnak, emiatt a közepesekre szavaztunk” – magyarázta a döntést a dán. „A verseny elején még könnyen elmentek mellettem a többiek, de idővel kiegyenlítődtek a gumiteljesítmények, és azonos tempót autóztam Ricciardóval és Fernandóval [Alonso]. Jó azért, hogy szereztem ma is egy pontot és nyolcadik lettem – alapesetben örülünk egy nyolcadik helynek az időmérőn, szóval nézzük a pozitív oldalát.”

Hirdetés
 

Mick Schumacher a 12. helyről indulva viszont két helyet javítani tudott, és a félórás sprint végén Sebastian Vettelt éppen annak segítségével tudta megelőzni, hogy az Aston Martin lágy gumijai már kevésbé bírták a terhelést.

„Ami engem illet, mindenképpen helyesen döntöttünk a gumikkal” – nyilatkozta Schumacher. „Jó csatákat vívtam, sajnos még mindig nem a pontokért, de remélem, holnap már helyzetben leszünk ehhez. Sok autóval tudtam harcolni, az egyikük pedig Seb volt, amit nagyon élveztem. Érdekes tapasztalat volt figyelni őt védekezés közben, mert tanulhattam belőle dolgokat.”

Mivel a sprinten az első nyolc helyezett kapott pontot, Schumacher még továbbra is vár első F1-es egységeire, ám vasárnap a korábbiaknál jobb esélye lehet erre, hiszen először rajtol egy futamon az első tíz közül.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!