Schumacher visszatért a versenypályára - F1VILÁG.HU

Schumacher visszatért a versenypályára

HIRDETÉS

Michael Schumacher először gördült pályára azóta, hogy nyakfájdalmai miatt kénytelen volt lefújni forma-1-es visszatérését. A német versenyző már jobban van, de kizártnak tartja, hogy idén rajthoz álljon a Forma-1-ben.

Michael Schumacher először gördült pályára azóta, hogy nyakfájdalmai miatt kénytelen volt lefújni forma-1-es visszatérését. A német versenyző már jobban van, de kizártnak tartja, hogy idén rajthoz álljon a Forma-1-ben.

Eredetileg úgy volt, hogy a hétszeres világbajnok veszi át a sérülést szenvedett Felipe Massa helyét a Ferrarinál a szezon hátralévő részében, ám a német versenyző kénytelen volt lefújni visszatérését, mert első f1-es tesztnapja után egyértelművé vált, hogy még nem jött rendbe a nyaka, ami egy motorbalesetben sérült meg februárban.

A 40 éves pilóta állítólag a nyakát sem tudta megmozdítani, miután egy teljes napon át tesztelt egy F2007-es modellel Mugellóban, és az olasz sajtó szerint a rázkódás miatt a látása is “torzult” vezetés közben.

Schumacher az elmúlt néhány hetet pihenéssel töltötte, azonban a hétvégén ismét visszatért a versenypályára, és részt vett egy kisebb gokartversenyen, amit nagyon élvezett.

“A régi versenypályán voltam a hétvégén Kerpenben, és úgy döntöttem, ha már itt vagyok, részt veszek a versenyeken” – mondta Schumacher saját weboldalán. “Meg kell mondjam, hogy elég jól ment, az első döntőben a második, a másodikban pedig az első lettem.”

“A nyakammal minden rendben volt, egy kicsit még érzem, de nem annyira, mint az egynapos f1-es tesztem után, ami nem csoda, hiszen itt sokkal kisebb erők hatnak az ember testére.”

A Ferrari ma délután ül össze főhadiszállásán, hogy megvitassa, milyen felállással vág neki a szezon hátralévő részének, miután Massa vélhetően csak jövőre tér vissza, és Luca Badoer igen haloványan teljesített eddigi két versenyén, ami miatt veszélybe kerülhet a csapat harmadik helye a konstruktőrök versenyében.

Bár számos jelölt van az olasz tesztpilóta esetlegesen megüresedő helyére, sokan még mindig bíznak Schumacher visszatérésében, ám maga az érintett kijelentette, hogy egyelőre nem foglalkozik versenyzői jövőjével.

“Bárki, aki azt gondolja, hogy ez (gokartozás) egyfajta gyakorlás volt a későbbi forma-1-es visszatérésre, az túlságosan sokat lát bele egy szimpla élményautózásba” – folytatta a német.

“Találkoztam néhány barátommal a pályán, és egy nagyon élvezetes, mókás hétvégén vagyok túl, többször is beszéltem Lucával (Badoer), a mérnökökkel és Stefanóval Spában. Azonban semmi több nem volt.”

Hirdetés

Schumacher természetesen figyelemmel kísérte a hétvégi versenyen történteket, ahol Kimi Raikkönen megszerezte a Ferrari idei első futamgyőzelmét. Az olaszok tanácsadójaként is tevékenykedő német nagyon örült az eredménynek.

“Természetesen tudok Kimi győzelméről, és nagyon örülök neki” – mondta. “Ez a győzelem megerősíti azt, amit Stefano Domenicali (csapatfőnök) mindig is mondott: hogy a Ferrari egy olyan csapat, melyet soha nem szabad leírni, a legnehezebb időkben is megőrzi harci kedvét, és motivációját.”

“Csak hangsúlyozni tudom, hogy nagyon örülök, hiszen a srácok emelt fővel érkezhetnek meg hazai versenyükre, Monzába.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!