Friss hírek

Schumachernek Magnussen előtt kell végeznie legközelebb, mondja nagybátyja

Mick Schumachert kritizálta imolai teljesítménye után nagybátyja, Ralf, aki szerint a Haas fiatal pilótájának tanulnia kell az Emilia-Romagna Nagydíjon történtekből.

Miközben a Haas rutinos versenyzője, Kevin Magnussen kiváló teljesítményt nyújtott a szezon első négy versenyhétvégéjén, és már 15 pontot begyűjtött, addig Schumachernek egyetlen egyszer sem sikerült a legjobb 10 között végeznie. A német számára az imolai hétvége tisztességesen indult, hiszen a 11. helyen zárta az időmérőt, a sprintfutamon pedig a 10. pozícióban ért célba, a vasárnapi versenyen azonban több hibát is elkövetett.

A futam nyitókörében megpördült a Tamburello nevű kanyar kijáratán, és visszacsúszott a 17. helyre, később pedig ugyancsak volt egy kicsúszása. Végül csak a 17. helyen ért célba, miközben Magnussen 9. lett, és újra pontokat szerzett. Ralf Schumacher szerint a fiatal pilótának tanulnia kell a történtekből.

Hirdetés
 

„Száraz körülmények között jó munkát végzett, és a sprint eredménye is nagyszerű volt, de túl sokat hibázott a versenyen” – fogalmazott a volt F1-es pilóta a német Sky Sport weboldalán vezetett rovatában. „Esős körülmények között rajtolni nehéz. Még Daniel Ricciardo is hibázott. Megeshet bárkivel. De a második hiba egyszerűen túl sok volt. Ki kell mondani, hogy ilyesminek nem kellene megtörténnie.”

Az F1-es pályafutása során 6 futamgyőzelmet szerző Schumacher szerint unokaöccse képes lehet a visszavágásra a jövő hétvégi Miami Nagydíjon.

„Egyszerűen meg kell vizsgálnia az egész hétvégét, hogy tapasztalatot gyűjtsön, és jobb legyen. A következő pár versenyen Magnussen előtt kell végeznie, de Mick jobban boldogul az új pályákkal. Ezt már megmutatta. Ezért is várok tőle valamit Miamiban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!