Schumachernek négy versenye maradt a bizonyításra? - F1VILÁG.HU

Schumachernek négy versenye maradt a bizonyításra?

HIRDETÉS
Várhatóan az augusztusi nyári szünetben eldől, hogy Mick Schumacher 2023-ban is a Haas Forma-1-es csapatánál folytathatja-e pályafutását.
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - MAY 22: Mick Schumacher, Haas F1 Team during the Spanish GP at Circuit de Barcelona-Catalunya on Sunday May 22, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

A német tehetség tavaly debütált a száguldó cirkuszban, miután korábban a Forma-3-ban és a Forma-2-ben is bajnoki címet szerzett. Noha a német pilóta első F1-es idényében jócskán felülmúlta akkori csapattársát, Nikita Mazepint, idén nehezebb dolga van Kevin Magnussen oldalán. Nem elég, hogy a német pilóta egyelőre képtelen volt a pontszerzésre, több olyan balesetet is okozott, mely komoly anyagi károkkal járt a Haas számára.

Német sajtóhírek szerint Schumachernek négy versenye maradt arra, hogy meggyőzze csapatát, érdemes szerződést hosszabbítani vele 2023-ra. A fiatal pilóta már a Kanadai Nagydíjon is összekapta magát: remekül szerepelt az időmérőn, és a futamon is jól ment, ám végül egy műszaki hiba miatt ki kellett állnia.

„A nyári szünet előtt nem lesznek tárgyalások” – szögezte le Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke, utalva arra, hogy a Magyar Nagydíjat követően dőlhet el Schumacher sorsa.

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén Silverstone-ba látogat majd.

„A silverstone-i egy hihetetlenül gyors és nehéz pálya, igazán nagy kihívás” – mondta a korábbi Forma-1-es versenyző, Christian Danner a Bildnek. „Ha Mick jól tud szerepelni ott, az a kirakós újabb darabkája, miszerint meg tudja csinálni. Nagyobb kihívás lesz, mint Kanada volt.”

A német ex-versenyző a Hungaroringről is ejtett néhány szót, a Magyar Nagydíj lesz ugyanis az utolsó futam a nyári szünet előtt.

„Ez a pálya hihetetlenül megterhelő. Nincs egy egyenes sem, ahol lenne idő levegőhöz jutni egy kicsit. Komoly fizikai kihívást jelent a teljes versenytáv teljesítése. De ez a pálya sokkal inkább a Haas teljesítménye miatt kérdőjeles.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!