Friss hírek

Schumacherre komoly beszélgetés vár, ha Bakuban is autót tör

A Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steiner figyelmeztette Mick Schumachert, komoly beszélgetés vár rá, ha a hétvégi Azeri Nagydíjon is összetöri versenyautóját.

A német versenyző számára eddig kiábrándítóan alakult az idény: amellett, hogy eddig képtelen volt a pontszerzésre, Szaúd-Arábiában és Monacóban is csúnyán összetörte versenyautóját, több millió dolláros kárt okozva csapatának. Schumacher Miamiban ugyancsak balesetbe keveredett, ott Sebastian Vettellel ütközött, főnöke, Günther Steiner pedig elárulta, beszélt is a fiatal pilótával a balesetekről, megpróbálva nem nyomást helyezni a vállaira.

A szakember ugyanakkor világossá tette, több balesetet nem engedhetnek meg maguknak, a költségvetési plafon miatt ugyanis már most mínuszban vannak.

Hirdetés
 

„Szerintem tudja, hogy nem jó a csapatnak az, ha balesetezik. Ha ezt el kellene magyaráznom neki, akkor nem kellene itt lennie, tudja a károkat” – mondta Steiner újságíróknak nyilatkozva Bakuban.

„Már túlléptük a balesetekre szánt büdzsét. Már Dzsiddában túlléptük. Túl vagyunk már a megengedhető baleseteken. Meg kell próbálnunk máshol spórolni. Egyszerűen nem lehetséges, hogy így folytassuk, és ezt ő is tudja. De egy ponton neki sem egészséges a falnak ütközni. Pontokat akar szerezni. És ha összetöröd, nem szerzel pontokat.”

Schumacher jelenleg második szezonját tölti az F1-ben, idei szereplésén pedig további jövője múlhat. Főnökét pedig megkérdezték arról is, egy újabb, bakui baleset komoly beszélgetést vonna-e maga után a német jövőjével kapcsolatban?

„Mondhatni igen” – válaszolta Günther Steiner „Egy ponton ki fogunk fogyni az alkatrészekből, nem tudjuk pótolni őket, még akkor sem, ha szórjuk rájuk a pénzt – fizikailag képtelenség. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy semmi sem fog itt történni. Egyszerűen csak alkalmazkodnia kell, és nem szabad azt csinálnia, amit Monte-Carlóban. Nincs egyszerű válasz. Sok mindent kell megoldanunk most.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!